Hur lång tid tar det för HIV att visa upp positiva ?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-07-04
Humant immunbristvirus ( HIV ) är en trög ( lentivirus ) retrovirus som överförs när en smittad kroppsliga vätska kan passera blod barriären av infektionsfria person . Det främsta medlet för överföring i den utvecklade världen är oskyddat sex , vertikal överföring från mor till barn genom amning och genom att dela med smutsiga nålar . Det finns ett fönster efter sändning under vilken HIV -infektion kommer att bli testbar , den punkt där HIV blir påvisbara kallas serokonversion .

identitet innan Serokonversion

Det finns en tid efter infektion när hiv -antikroppar inte finns i systemet i mätbara halter , men kroppen är montering ett försvar . Under denna tid får en ny infekterad person utvecklar influensaliknande symtom ( ca 2 veckor efter infektion ) , men det finns inga andra symptom . Såvida inte en RNA- test för hiv ges vid denna tid , kommer en nyligen smittad person negativt testresultat

Identifiering efter serokonversion

hiv-test används för att identifiera förekomst av HIV -antikroppar-. celler anställda av immunförsvaret i striderna bort av en infektion . Så småningom kommer en smittad person gå igenom serokonversion , som är den punkt där en detekterbar nivå av HIV -antikroppar finns i systemet, och detta sker runt omkring en månad efter smittotillfället , men ibland kan det ta upp till 6 månader . Det är därför det är viktigt att testas igen 3 till 6 månader efter eventuell smitta , som ett test gjort under den gyllene tid kan returnera ett falskt negativt , och ett test gjort inom en månad efter eventuell smitta är mycket osannolikt att återvända en sann positiva .

Typer

Enligt HIVtest . org , den mest använda test i HIV-screening är enzymimmunanalys , som test för HIV -antikroppar i blodet . Det finns också test som kan upptäcka HIV -antikroppar i vätska från munnen och urin , även om urinprov kan vara mindre exakt än andra tester . Mindre vanliga tester för HIV omfatta dem som kan upptäcka HIV : s RNA direkt , vilket minskar den tid det tar att upptäcka HIV till mindre än 2 veckor , men dessa är för dyra på många ställen. Snabbtest kan upptäcka hiv -infektion inom cirka 20 minuter , men det normala vänta resultat är ett par dagar .

Bekräftelse

I händelse av att ett hiv-test returnerar ett positivt resultat , ett bekräftande test som kallas Western blotting köra , det här testet använder sig av gelelektrofores för att bekräfta eller utesluta infektion . Detta test , som är mer omfattande men också mer exakt än preliminära prov kan ta upp till ett antal veckor för att bekräfta en diagnos .

Förebyggande /Lösning

eftersom hiv är trög , har en lång latensperiod och nästan inga symptom förrän latensperiod slutar , kan en rutinmässig screening hiv hjälp fånga en infektion tidigt , och medan det inte finns något botemedel mot HIV , kan behandlingen hjälpa fördröja uppkomsten av aids , vilket händer en gång T-cellerna finns i lägre koncentration än 200 per mikroliter blod .

Previous:nothing Next:vad gör FSH-nivåer betyder?

Relaterade artiklar


 • hur man ger en sensuell massage
 • vad är en sensuell helkroppsmassage ?
 • Finns det fler symtom av graviditeten när yngre ?
 • om Endowmax
 • tillämpar Enzyte aktuella rusa
 • vad är ett afrodisiakum ?
 • Hur fungerar en läkare gör en STD -test?
 • tänka efter en vasektomi
 • om naturliga preventivmetoder
 • om zyrexin
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com