Hur ofta kvinnor få cellprov ?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-07-05
Cellprov görs för att upptäcka för livmoderhalscancer, som är en av de vanligaste cancer i reproduktionsorganen hos kvinnor . Även dödligheten i livmoderhalscancer har minskat under åren , bör cellprov inte försummas . I själva verket , om du är en av de få kvinnor som upplever symtom på livmoderhalscancer ( blödning mellan perioder , smärta vid samlag , eller en blodig och illaluktande flytningar) , kan du inte ens vet att du har den om du inte får en Pap smear eller börjar visa mer kommit tecken på sjukdomen .

arbetsordningen

Under ett bäcken examen , där en gynekolog eller annan läkare undersöker kvinnans lägre anatomi , är det vanligt att ett cellprov att göra samt . Bäckenets tentamen omfattar visuell och manuell fysisk undersökning av en kvinnas bäcken , vagina , vulva , livmoder och ändtarm . Under cellprov fasen av testet , kommer en läkare att ta bort celler från livmoderhalsen ( området sticker ut från livmodern ) . Dessa celler skickas sedan till ett laboratorium för medicinsk utvärdering .

Kvinnor från 18 till 39 Years Old

Kvinnor i åldern 18 till 39 bör ha en bäcken -examen och Pap smear antingen per år eller vartannat år . Om var dock både livmodern och livmoderhalsen bort under en tidigare hysterektomi , är det inte ovanligt att kvinnor väljer att avstå från en Pap smear

kvinnor 40-. 65 år

För kvinnor i denna åldersgrupp , en årlig bäcken tentamen och cellprov kan verkligen rekommenderas , men om en treårsperiod för cellprov har förflutit utan några livmoderhalscancer tecken , kommer läkare ibland föreslå att få testet en gång varannan eller var tredje år i stället . Detta beror på cancer besvär i familjen samt cancer historia enskilda som undersöks .

Kvinnor 65 år och äldre

Denna åldersgrupp bör följa samma cellprov och bäcken tentamen som 40 till 65 år gamla grupp med ett undantag : när en kvinna når 70 och har inte haft en negativ Pap smear i 10 år i följd , kan hon välja att inte ha en till . Bör dock några tidigare familj eller enskild livmoderhalscancer historia skall beaktas vid gör detta viktiga beslut att avstå från framtida cellprov testning .

Rekommendation

Den första cellprov testning rekommenderas för alla som har varit sexuellt aktiva i minst tre år eller har fyllt 21 år.

Previous:nothing Next:genitala vårtor förebyggande

Relaterade artiklar


 • hur man använder noretisteron
 • hur är STD tester som utförs på kvinnor ?
 • hur man kan naturligtvis öka vaginal smörjning
 • Definitionen av HIV-positiva
 • om orto EVRA-plåster
 • om nudistläger
 • negativa effekterna av att donera ägg
 • Hur ser klamydia ut ?
 • vad är en dmd examen ?
 • sprintec preventivmedel biverkningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com