Hur snabbt en ägglossning efter avslutad p-piller ?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-07-04

Vad är p-piller ?

P-piller , även känd som p-piller eller kombinerade p- piller , är en metod för att förhindra graviditet som kvinnor tar oralt . P-piller för första gången godkändes av FDA 1960 och har sedan dess varit en populär metod för födelsekontroll för kvinnor . P-piller skrivs ut av de flesta gynekologer i USA och ges till de flesta kvinna som begär det med en fysisk intern undersökning. P-piller risker innefattar blodproppar och stroke , och dessa risker ökar om du är rökare . P-piller har också extra fördelar av att reglera menstruationscykeln och rensa upp acne hos vissa patienter.

Vad gör p-piller göra?

P-pillret tas en gång per dag under en treveckorsperiod , sedan stannade för fyra till sju dagar , beroende på märket på p-piller . Vissa p-piller , som Seasonique , innehålla fyra raka veckor av p-piller och är bara stannade en gång var tredje månad . P-piller förhindrar ägglossning , vilket är när ägget färdas genom äggledarna till livmodern , och ändrar makeup av livmoderslemhinnan för att förhindra spermier från att komma in och befrukta ägget . Eftersom ägglossningen har stannat helt , det finns en mycket liten chans att bli gravid när man tar p-piller varje dag .

Vad händer när jag slutar med p-piller ?

Efter stoppa piller , kommer ägglossningen att fortsätta . De flesta kvinnor har inte problem att bli gravid efter avbruten det p-piller . Enligt Mayo Clinic , kommer det förmodligen ta ungefär två veckor att börja ägglossning igen . Du kanske inte får din mens första månaden efter avslutad preventivmedel , men du kan fortfarande vara ägglossning-det kan också ta så få som fyra dagar eller så mycket som flera månader för att börja ägglossning , och det är möjligt att bli gravid när du tar inte p-piller . Du kan kontrollera säkert att se om du har ägglossning genom att köpa en ägglossning kit finns på de flesta apotek , eller gå till din läkare .

Previous:nothing Next:hur man kan minska labido

Relaterade artiklar


 • preventivmedel historia
 • hur många procent för att få klamydia när man använder en kondom under samlag ?
 • hur man berättar när du har ägglossning
 • vaginal torrhet behandlingar
 • hur man får testas för könssjukdomar
 • hur man använder ett preventivmedel svamp
 • hur du tar bort en NuvaRing
 • var att få STD hjälp
 • inte östrogen gör en man agera mer feminint ?
 • biverkningar av preventivmedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com