STD testförfaranden för män

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-07-04
En rad olika tester tekniker används för att upptäcka sexuellt överförbara sjukdomar hos män . Några av dessa metoder skiljer sig från dem som används för att upptäcka sexuellt överförbara sjukdomar hos kvinnor , medan andra , t. ex. sådana som används för hiv , är exakt desamma . Det finns också tillstånd som HPV ( vilket indikeras av närvaron av symtom, som är sällsynta hos män ) för vilka det finns inga tester. Screening för sexuellt överförbara sjukdomar ingår rutinmässigt en fysisk undersökning och förhör av examinator

klamydia

testning för klamydia för män innebär att man tar ett prov via urinröret pinnen . Enligt Epigee finns även urin för att upptäcka klamydia , och dessa är särskilt effektiva i tester män . Klamydia kan upptäckas via antigen provning eller genom odling av bakterien som orsakar villkoret för observation .

Gonorré

gonorré test för män innebär att ta en tuss från potentiellt drabbade områdena, inklusive urinröret , ändtarm eller svalg . Centers for Disease Control and Prevention (CDC ) rapporterar att gonorré i urinröret också kan hittas med hjälp av ett urinprov . Gramfärgning , som ger bakterien som orsakar gonorré ses i ett mikroskop är mer effektiva för att upptäcka gonorré hos män .

Herpes

Den internationella Herpes Management Forum ( IHMF ) rapporterar att prover för att upptäcka genital herpes är tas med en tuss från ett herpes sår eller gjort på genitala sekret . Liksom i klamydia , kan viruset antingen odlas så att den kan observeras direkt eller ett test kan göras för att upptäcka antigener .

Syfilis

Test för syfilis beror på vilket skede av sjukdomen individen befinner sig i. Första etappen syfilis har upptäckts , enligt Epigee , genom att testa vätska från schanker som kan finnas på könsorganen eller i munnen eller anus . Blodprover används för att upptäcka sekundär syfilis , och ett test på ryggmärgsvätskan görs för att upptäcka slutskedet syfilis .

Trikomonasinfektion

protozoer som orsakar trichomoniasis detekteras genom att testa flytning från penis . Provet kan behöva odlas enligt herpes-coldsores. com eftersom organismen finns i låg koncentration i penis ansvarsfrihet .

HIV

hiv-test är detsamma för män och kvinnor . Blodprover ( nål eller pinne ) , oral vätska ( kompress ) eller i urinen tas och är i allmänhet analyseras för förekomst av antikroppar mot HIV .

Previous:nothing Next:Hur snabbt en ägglossning efter avslutad p-piller ?

Relaterade artiklar


 • vad är eurax grädde ?
 • hur lång tid tar det Depo Provera sköt senast?
 • biverkningar av ett Depo - Provera skott
 • hur du tar bort en NuvaRing
 • hur man handskas med orto effekter EVRA biverkningar
 • vad är orsakerna till låg libido hos män ?
 • typer av preventivmedel plåster
 • negativa effekter av preventivmedel på unga tonåringar
 • hur man kan öka sexlusten på din 60-talet
 • kompetens för att väga riskerna med att använda preventivmedel svampar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com