äggdonation information

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-07-17
Dela dina ägg genom äggdonation tillåter en ofruktbar kvinna att bli gravid . Du kan välja att bli en äggdonator för en vän eller släkting eller kan donera ägg för en främling . En medicinsk undersökning och flera provningar innan du blir antagen till en äggdonation program

Vem kan donera

äggdonation program som åldersgränser för givare eftersom äggkvaliteten tenderar att minska när kvinnan åldras. Om du är mellan 21 och 35 kan du valt för äggdonation , även om viss ålder varierar med program . Du måste vara i god fysisk och psykisk hälsa och vara tillgängliga för att slutföra varje fas för donationsförfarandet .

screening process

innan de godkänns som äggdonator , kommer du vara tvungen att slutföra en screening process . Processen omfattar gynekologiska och läkarundersökningar , blod-och urinprov , en psykologisk utvärdering och frågor om din personliga och familjens sjukdomshistoria. Du kommer att testas för sexuellt överförbara sjukdomar och mycket smittsam sjukdom som hepatit , innan de godkänns som äggdonator .

det första steget

Innan du kan påbörja processen äggdonation , kommer du att få injektioner som tillfälligt kommer att stoppa din normala äggstockarnas funktion och möjliggöra enklare kontroll av din reaktion på fertilitet droger . Efter att ha använt dessa injektioner för 1 eller 2 veckor , kommer du återgå till din normala cykel . För att producera flera ägg , kommer du att få en injektion hormonella läkemedel som gör att dina äggstockarna att producera flera mogna ägg som är färdiga för befruktning . Denna del av processen kommer att börja på en viss dag i din menscykel och avslutas ca 10 dagar senare . I vissa fall kan fler ägg produceras än väntat , vilket resulterar i ovariellt hyperstimuleringssyndrom (OHSS ). Lindriga fall av OHSS orsaka svullnad , tryck i buken och smärta . Måttlig OHSS är mer smärtsamt och kräver en noggrann övervakning av din hälsa och smärtstillande . Om du visar tecken på OHSS kan din läkare besluta att avbryta hormoninjektioner för den månaden och försöka igen en annan gång .

Övervakning Cycle

Blodprov och ultraljudsundersökningar kommer att användas för att utvärdera din mogna ägg och att avgöra om du svarar på hormonerna lämpligt sätt. Under en ultraljudsundersökning , kommer en liten sond föras in i slidan , vilket gör att din läkare för att se tillväxttakten av äggen . Blodprover används för att mäta förändrade hormonnivåerna i blodet som äggen mognar . När testerna visar att dina ägg är helt mognat , kommer du att få en injektion av humant koriongonadotropin för att starta ägglossningen . Efter injektionen , kan du förvänta dig att genomgå processen äggplockning ungefär 34 timmar senare .

bort Ägg

innan de tas bort , kommer din läkare att sätta in en ultraljudssond med en nål i slidan . Vägledd av ultraljudsbilden kommer in kanylen i ägget folliklar och din läkare återkalla ägg från varje mogen follikel . Det tar cirka 30 minuter och kräver sedering eller anestesi . Du kan uppleva en del smärta i flera dagar efter blodgivningen och kan behöva begränsa dina aktiviteter tills smärtan försvinner .

Betalning

Om du donerar ägg till en främling , kan du förvänta dig att få betalt för dina ägg . Enligt den etiska kommittén för American Society for Reproductive Medicine ( AASRM ) , bör utbetalning struktureras för att bekräfta obehag , besvär och tid involverad i screening och hämtning process . Betalning kan variera beroende på kliniken , men bör inte vara kopplad till hur många mogna ägg hämtas .

Previous:nothing Next:Yasmin p-piller information

Relaterade artiklar


 • göra levitra arbete ?
 • Yasmin p-piller information
 • Vilka är de långsiktiga effekterna av aciklovir ?
 • var du vill placera plåstret preventivmedel
 • hur man kan sänka FSH-nivåer
 • kan en STD överföras genom en toalettsits ?
 • vikten av familjeplanering
 • vad könssjukdomar kan botas
 • om Peyronies sjukdom & botemedel
 • vad är nordette ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com