Vad är några fertilitet medvetenhet metoder ?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-07-28
Den fertilitet medvetenhet metoden är en form av preventivmedel som involverar en kvinna utvecklar en förståelse av sin kropp och dess processer för att undvika att delta i samlag under perioder då hon är som mest fertil . Utgångspunkten bakom fertilitet medvetenhet metoden ( FAM ) är att kartlägga fysiska förändringar på kroppen för att avgöra sin fruktsamma tid

Så fungerar det

En kvinna är fertil eller mest troligt att bli gravida under vissa tider i hennes menstruationscykel. Denna period utgör ungefär en tredjedel av cykeln . Genom att identifiera denna period och öva nykterhet eller genom kontroll barriär fött under "osäkra " perioden , de som praktiserar FAM tror graviditet kan undvikas . Denna metod för födelsekontroll sägs fungera bäst för kvinnor med regelbunden menstruationscykel. Kvinnor som använder denna metod måste välja en eller flera metoder för identifiering av tillfällen då hon är mest sannolikt att bli gravid för att förstå hennes cykel .

Kalender Kartläggning

Kalender kartläggning är en rekommenderad FAM metod . Detta innebär att man använder en kalender för att kartlägga menstruationscykeln. Kvinnan ska börja kalendern kartläggning metod genom att hålla en skriftlig förteckning över hennes menstruationscykel för åtta till 12 månader . Hon bör cirkel den första dagen av sin tid i kalendern , och sedan räkna det totala antalet dagar från den första dagen tills den första dagen i hennes nästa period . När hon håller reda på detta för 8 till 12 månader , hon kan använda denna information för att avgöra hennes fertila dagar . Först ska hon hitta den kortaste cykeln --- kortast antal dagar mellan perioderna . Hon behöver subtrahera 18 från det totala antalet dagar , så om det var 22 dagar i hennes cykel , skulle det vara 22-18 , vilket är 4 . Det innebär Dag 4 är början av sin fruktsamma period . För att hitta slutet ska hon hitta den längsta cykeln --- den längsta antalet dagar mellan perioderna . Då bör hon subtrahera 11 från det numret . Så om det var 27 dagar , är 27-11 16 . Dag 16 är den sista dagen i sin fruktsamma tid . I detta exempel skulle kvinnan öva FAM preventivmedel vill inte ha sex under dagar 4 till 16 i hennes cykel .

livmoderhalssekretet Övervakning

Övervakning livmoderhalssekretet är ytterligare FAM metod som kan göras i samband med kalendern kartlägga metod eller som ett alternativ. Slemmet i livmoderhalsen varierar i konsistens under menstruationscykeln . När en kvinna börjar ägglossning eller strax före ägglossning, slem tjocknar för att hjälpa dra spermier genom äggledaren och upprätthålla spermier överlevnad . Genom övervakning av väta , en kvinna kan bestämma när hon är mest sannolikt att vara ägglossning eftersom ägglossningen börjar mellan två dagar före och två dagar efter de dagar då slem toppar .
För att öva på detta , ska du spela in din livmoderhalscancer sekret i en kalender för att identifiera våta och torra dagar . En plast spekulum kan användas för att hjälpa en kvinna följa hennes sekret .

basala kroppstemperaturen

Övervakning basala kroppstemperatur ( BBT ) är en annan FAM metod . Temperaturen kan tas med en enkel termometer på att vakna upp och legat på rutat papper . Den BBT sjunker omedelbart före ägglossningen och väcker inom 12 timmar efter ägglossning där det förblir tills nästa menstruationscykel.

Cervikal Observation

Observation ställning livmoderhalsen är en annan FAM metod . Placeringen av livmoderhalsen förändringar under loppet av menstruationscykeln , flyttar form låg och fast under och omedelbart efter menstruation till hög , våt och öppen under ägglossning. En kvinna kan påvisa förändringar i plats och öppenheten i hennes livmoderhalsen genom att föra in långfingret i hennes vagina och känna hennes livmoderhalsen . En spekulum kan också vara användbara . Placeringen av livmoderhalsen , tillsammans med hur mjuk och blöt den är, bör kartläggas för att identifiera de mjukaste , högsta och blötaste period när du är mest fertil .

Previous:nothing Next:biverkningar av levonorgestrel

Relaterade artiklar


 • Hur lång tid tar Enzyte att arbeta ?
 • äggdonator krav
 • hur man får hål bröstvårtor
 • hur man ska hålla honom upprätt
 • vad är Epimedium sagittatum ?
 • hur man använder idag svampen
 • Hur effektiv är orto EVRA ?
 • hur du beställer fertiliteten piller via mail
 • symptom när man slutar ta p-piller
 • hur man utför anilingus
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com