Vad händer om jag slutar att ta p-piller ?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-07-12

Vad är p-piller ?

p-piller , eller p-piller , är en vanlig form av preventivmedel . Det finns många olika sorters piller , men generellt fungerar på samma . P-piller är utformad för att förhindra graviditet på tre sätt, med hormoner ( östrogen och progesteron ) , enligt den amerikanska Graviditet Association .

Dessa inkluderar förebygga månatliga ägglossning , vilket gör att livmoderhalsen att producera mindre och tjockare slem för att göra det svårare för spermier att komma in i livmodern och gallring livmodern foder för att göra det svårare för ett befruktat ägg att fästa väggen .

Generellt sett är den aktiva ( hormon ) piller tas dagligen , vid samma tidpunkt , för att förhindra graviditet . Dessa tas normalt under 21 dagar , och ett placebo piller tas i 7 dagar . Detta 7- dagarsperiod är när menstruation .

biverkningar

Några flickor och kvinnor upplever biverkningar när de går på p-piller som en följd av den ökade hormoner . Dessa biverkningar kan vara illamående , ömma bröst , oregelbunden spotting, viktökning , humörsvängningar eller huvudvärk , enligt den amerikanska Graviditet Association och Necon preventivmedel medicinering .

Komma Off Preventivmedel

Komma bort av preventivmedel är enkel och brukar bieffekt-fri , säger Trula Comstock , en sjuksköterska med Planned Parenthood i Horseheads , NY . Några flickor och kvinnor kan uppleva lätt humörsvängningar .

Comstock förklarar att om din mens blev ljusare medan p-piller , kan det återgå till att vara måttlig eller tunga när du stigit av medicinering . Graviditet är möjlig så fort p-piller används inte längre . Det är också därför det är viktigt att ta p-piller varje dag vid samma tidpunkt , om hormonet ges senare än vanligt , kanske kroppen tycker att det är dags att ägglossning . Eftersom spermier kan leva i kroppen i upp till 72 timmar , ett ägg som frigörs på grund av ett sent piller kan bli befruktade .

" P-piller är bra för 24 timmar , kunde så graviditet så snart som nästa dag ", säger Comstock . Men det kan ta upp till ett år för en kvinna att bli gravid efter att få bort av p-piller .

Previous:nothing Next:låg inkomst familjeplanering

Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla impotens
 • vitaminer som förbättrar en libido
 • hur man får hål bröstvårtor
 • om födelsekontroll plåster
 • tandsköterska uppgifter i Commonwealth of Pennsylvania
 • Hur uppstår ett herpesutbrott ?
 • hur man lever med en hiv-positiv partner
 • hur du tar bort en Mirena spiral
 • Hur man använder en desensibilisering smörjmedel
 • fakta om preventivmedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com