Vilka är biverkningarna av preventivmedel på benen & muskler ?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-07-13
Användningen av preventivmedel har sina negativa effekter. Även om det är ett bra preventivmedel , kan medicineringen göra långsiktiga skador på kvinnans kropp . Hennes ben och muskler påverkas särskilt på lång sikt med minskad muskeltonus och minskat bentäthet

Funktion

Preventivmedel används för att förebygga graviditet . Andra användningsområden för piller är att reglera en kvinnas perioder , behandla hormonella problem och akne , samt bidra till att minska PMS eller PMDD symptom . Även om alla dessa saker är positiva så förekommer några långvariga effekter till en kvinnas kropp .

biverkningar

Flera biverkningar kan inträffa som en följd av användningen av preventivmedel . Några av de vanligaste symtom är genombrottsblödning och stänkblödning , förlust av libido , huvudvärk , trötthet , ömma bröst , yrsel , hårväxt , viktminskning eller viktökning , humörsvängningar och illamående . Men vissa långvariga effekter uppstår till en kvinnas ben och muskler.

Preventivmedel effekter på Bones

Enligt The Cochrane Collaboration , uppstår skelettförändringar med kvinnor som använder preventivmedel i sitt liv . Användning av preventivmedel leder till minskad bentäthet . Detta kan resultera i ökad frakturer som kvinna åldrar . Detta leder också till en högre risk för osteoporos . Osteoporos är en stor hälsorisk för nästan 28 miljoner amerikaner. Sjukdomen gör skelettet bräcklig och lättare att bryta . Försvagad ben är ett stort problem för läkare vid förskrivning av preventivmedel till en kvinna över 40 .

Birth Control Effekter på muskler

I allmänhet , användningen av preventivmedel i någon form leder till ett minskat muskelmassa över tiden . Ytterst sänker piller anabola hormonnivåerna , som är nödvändiga för att bygga muskler hos kvinnor . Minskad muskeltonus och massa kommer att leda till minskad energi nivåer och trötthet , två vanliga biverkningar av preventivmedel.

Varning

Även om dessa fakta är avsedda att utbilda , bör det inte avskräcka en kvinna från att använda preventivmedel . De invändningar som bör diskuteras med en läkare . Vårdpersonal kan sedan välja en preventivmetod som fungerar bäst för hennes särskilda behov . Vissa p-piller har olika typer av hormoner i dem tillsammans med olika belopp . En låg dos p-piller kan och kommer att minska de risker som redovisats ovan .

Previous:nothing Next:symtomen på mild herpes

Relaterade artiklar


 • hur man köper en läderpiska
 • hur man använder noretisteron
 • Hur man använder en kondom
 • vad är libido ?
 • Vad är p-piller gjorda av ?
 • hälsoriskerna med p-piller
 • fakta om minderåriga graviditet
 • om p-piller
 • Hur vet man att börja få bäcken tentor
 • manlig förbättring pump
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com