använder p-piller för familjeplanering

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-07-15
Om du har beslutat att använda p-piller som din graviditet förebyggande metoden, är du inte ensam. Den mest populära formen av medicinsk preventivmedel i världen uppskattas att tre av fyra kvinnor i USA har använt p-piller någon gång i sitt reproduktiva liv

Hur P-piller fungerar

Alla p-piller , oavsett märke eller typ av hormon som används som aktiv substans , fungera på samma sätt . Hormonerna i p-piller , som kan innehålla syntetiskt progesteron och östrogen , arbeta för att tillfälligt " lura " kroppen att tro att det är gravid , vilket förhindrar ägglossning . Utan ägglossning , är en kvinnas ägg inte ut och gödsling är högst osannolik , även med oskyddat sex .

Medan p-piller är ett mycket pålitligt och användbart familjeplanering teknik , måste de tas på rätt sätt för att upprätthålla effektiviteten . Ta piller felaktigt kan resultera i en oplanerad graviditet .

med p-piller

När du först börjar använda p-piller , följ din vårdgivare anvisningar som gäller när du ska ta det första pillret i packningen . De flesta läkare och kliniker råd att ta det första pillret på första söndagen efter eller under din menstruation , även om detta varierar från läkare . När du startar din p-piller , är det oerhört viktigt att följa din vårdgivare anvisningar exakt .

Ta ditt piller vid samma tidpunkt varje dag . De flesta kvinnor väljer att ta sina piller antingen på att vakna eller före sänggåendet på kvällen . P-piller mitt i en aktivitet som är en del av din vanliga rutin kommer att minska sannolikheten för att du glömmer att ta ditt piller i tid . Om du glömmer att ta ditt piller i tid , ta den så snart du kommer ihåg . Medan saknas ditt piller för ett par timmar en gång inte kommer sannolikt hämma effekten av hormoner , gör så upprepade gånger kommer att drastiskt öka dina chanser för graviditet .

Om du missar ett piller för en hel dag eller mer , se informativ insats som medföljer varje förpackning med piller . Detta sätter är full av värdefull information om missade piller och lösningar om något sådant skulle hända dig .

Om du blir sjuk och din läkare ordinerar ett antibiotikum som hjälper dig att bli bättre, måste du använda en säkerhetskopia preventivmedel under minst 10 dagar efter upphörandet av antibiotika . Många antibiotika hämmar effektiviteten av p-piller och kan orsaka graviditet uppstår oavsiktligt

Könssjukdomar

Tänk på att p-piller inte skyddar mot hiv, aids eller andra sexuellt överförbara sjukdomar-. de bara skyddar mot graviditet . Om du är sexuellt aktiva med fler än en partner, eller om du eller din partner inte har testats för sexuellt överförbara sjukdomar , bör du inte använda p-piller som enda form av sexuellt skydd . Om så är fallet bör du använda kondom tillsammans med p-piller för att skydda dig mot sjukdomar som kan kontrakteras under sexuell kontakt-av vilka några få katastrofala , eller rent av dödlig , resultat .

Previous:nothing Next:familjeplanering hälso-och sjukvården : hur du beställer preventivmedel

Relaterade artiklar


 • när fungerar preventivmedel inte ?
 • Hur identifiera manliga låg libido
 • hur man använder preventivmedel
 • biverkningar av skott preventivmedel
 • hur man förbereder för första gången på offentlig nakenhet
 • preventivmedel alternativ för äldre kvinnor
 • hur man kan öka fertiliteten hos män
 • den bästa tiden att få en tjej gravid
 • Hur påverkar östrogen män ?
 • biverkningar av lossnar preventivmedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com