bakteriell vaginos och förebyggande

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-07-08
Bakteriell vaginos , eller BV , är ett utbrett kvinnors hälsa tillstånd som orsakas av obalans av bakterier i slidan . Det är relativt lätt att få och kan vara svåra att bli av med . Enligt Centers for Disease Control , är bakteriell vaginos den vanligaste vaginal infektion i USA bland kvinnor i fertil ålder

Egenskaper

Symtom på BV , när det finns någon , kan omfatta tunn , vattnig vit eller grå flytning från slidan , en obehaglig fiskliknande lukt , och en brännande eller klåda . Men 50 procent av kvinnorna har inga symtom , enligt CDC .

Hur det är inte

Thrush , en svampinfektion , har några av samma symptom som bakteriell vaginos . Men torsk infektion kan omfatta en tjock , stuga-cheesy ansvarsfrihet och kan kontrakteras av män och kvinnor. Endast kvinnor är mottagliga för att utveckla bakteriell vaginos .

faror

Bakteriell vaginos kan vara ett allvarligt tillstånd. Om den inte behandlas kan det orsaka problem med fertilitet och barnafödande, och kan leda till inflammation i lilla bäckenet . Gravida kvinnor bör vara särskilt försiktig med sitt val av behandling . Kvinnor med hiv /aids eller andra sexuellt överförbara sjukdomar kan löpa större risk att passera dessa sjukdomar till en sexpartner om de har bakteriell vaginos . Kvinnor med BV löper en större risk för infektion från operationer , till exempel abort eller hysterektomi .

Orsaker

Exakt hur kvinnor kontrakt bakteriell vaginos är inte känt . CDC säger att villkoret kunde relateras till douching samt ägna sig åt sex med nya eller flera partners . Family Planning Association , en brittisk välgörenhetsorganisation hälsa , säger överdriven användning av parfymerad eller antiseptisk tvål och badprodukter , vaginal deodoranter och starka tvättmedel kan leda till tillstånd. Rökning, sex utan kondom , spiraler som preventivmedel också kan spela en roll .

Behandling

Både antibiotika och naturläkemedel används för att eliminera bakteriell vaginos . Kvinnor ska träffa en läkare och testas , särskilt om de är gravida .

Förebyggande

CDC talar om kvinnor att undvika douching , utöva avhållsamhet eller begränsa deras antal sexpartners och att ta sitt fulla regim av medicinering , om de föreskrivna . FPA avråder överdriven användning av parfymerade kosmetiska produkter , åtsittande kläder och thongunderwearen .

Previous:nothing Next:coital anpassningen teknik

Relaterade artiklar


 • hur man använder gags i träldom spela
 • herpes första symtomen
 • om afrodisiakum potions
 • manlig förbättring droger
 • om afrodisiakum livsmedel
 • Hur fungerar menstruationscykeln arbete ?
 • hur man kan slå erektil dysfunktion
 • hur man hittar en kondom
 • hur har tvillingflickor
 • hur snabbt fungerar Cialis ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com