biverkningar av levonorgestrel

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-07-19
Det finns många olika typer av mediciner preventivmedel och produkter på marknaden som kan erbjuda kvinnor sinnesfrid . University of Maryland Medical Center berättar att levonorgestrel är en form av " lång sikt " preventivmedel som erbjuder kvinnliga patienter en 20 mikrogram dos av hormon som är effektiv vid implantation . Levonorgestrel finns även i tablettform som ska tas inom 72 timmar efter oskyddat samlag , följt av en andra piller 12 timmar senare. Men effektiv betyder inte alltid säkert , och som alla läkemedel , bör patienter vara uppmärksamma på eventuella biverkningar .

Vad är Levonorgestrel ?

Levonorgestrel är ett av läkare förskrivna läkemedel som är mer allmänt känd genom sin varumärken Mirena och Plan B. levonorgestrel drogen är en syntetisk gestagen hormon (LNG ) som kan implanteras genom en T-formad anordning . Levonorgestrel frisätts långsamt i blodet en gång i kroppen, och måste tas bort eller ersättas inom en femårsperiod tidsram . Det är också viktigt att notera att levonorgestrel ibland används i mycket små doser som kombinerade p-piller när gestagen tillskott behövs .

huvudvärk, yrsel och ömma bröst

Månatlig Förskrivande Reference ( MPR ) rapporterar att huvudvärk är inte ovanligt medan du tar levonorgestrel . Yrsel är också en biverkning som kan leda till illamående , magsmärtor och kräkningar . Precis som med användning av många hormoner , viktökning och svullnad kan också förekomma , vilket kan leda till att vissa bröst svullnad och ömhet . Dessa symtom är ofta små och vanligen försvinna efter de första tre månaderna av levonorgestrel .

Allergisk reaktion

Eftersom alla reagerar olika på olika former av läkemedel , möjligheten av en allergisk reaktion som inträffar när du tar levonorgestrel kan inte uteslutas . PeaceHealth rapporterar att en allergisk reaktion-som svullnad av läppar , ansikte och tunga-är möjligt när du tar levonorgestrel . Andnöd, nässelfeber och hals stängning är andra möjliga biverkningar .

blodproppar, hjärtinfarkt och stroke

Användningen av levongestrel medför risk att utveckla blodproppar och drabbas av en hjärtattack eller stroke . Kvinnor som är rökare har en ökad risk att uppleva dessa biverkningar. Levonorgestrel. org förklarar att blodproppar kan uppstå i armar eller ben , åtföljd av smärta , svullnad , rodnad och domningar i dessa områden . En blodpropp i lungan är oftast betecknas med bröstsmärtor och andnöd . Risken att utveckla blodproppar eller drabbas av en hjärtattack eller stroke ökar med åldern .

menstruationsblödningar

En annan möjlig bieffekt som är associerad med levonorgestrel är en förändring i menstruationsblödningar . I själva verket kan blödning förändringar variera i svårighetsgrad från liten eller ingen blödning alls till kraftig och långvarig blödning cykler . Men enligt International Planned Parenthood Federation, en del kvinnor uppger att de inte har några perioder alls samtidigt som levonorgestrel .

Previous:nothing Next:övningar som kan göra brösten större

Relaterade artiklar


 • naturlig lindring för vaginal torrhet
 • hur man kan hjälpa med en makes impotens
 • är PMS symtom ett tecken på graviditet ?
 • Kostnaden för preventivmetoder
 • hur kön böja
 • om orto Tri- cyclen lo
 • Hur effektiva är kondomer med spermiedödande medel ?
 • hur man kan stoppa vaginal lukt
 • hur man kan stoppa småblödningar mellan menstruationerna
 • hur man gör övningar för corporacavernosaen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com