familjeplanering hälso-och sjukvården : hur du beställer preventivmedel

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-07-15
Det finns många typer av preventivmedel på marknaden idag . Med p-piller till p-ring , preventivmetoder nu finns tillgängliga . Vissa typer av preventivmedel kräver läkarrecept , medan andra kan köpas lätt på någon drog eller närbutik . När du bestämmer vilken metod som är rätt för dig , det kommer garanterat att vara ett bekvämt sätt att skaffa det

Familjeplanering kliniker

Om du bor i en måttlig eller tätbefolkade stad , är det sannolikt att det finns en lokal familjeplanering centrum i ditt närområde som du kan använda för alla dina sexuella-hälsobehov . Dessa centra , som omfattar de nationellt erkända namn Planned Parenthood , är speciella medicinska kontor som specialiserar sig på sexuell hälsa och siktning ( t. ex. pap-fläckar , graviditet och STD provning ) , födelse kontrollmetoder , sexualundervisning , och i vissa fall , abort tjänster och akuta preventivmedel. Många av dessa anläggningar tillgodoser de med låga inkomster eller high school och college studenter , men vem som helst fritt att boka tid .

Familjeplanering kontor erbjuda preventivmedel till patienter samt professionell rådgivning om den egentliga användningen . Patienter kan lätt få p-piller , plåster , vaginal ringar , och till och med spiralen , eller intrauterint preventivmedel , från kliniker familjeplanering. Eftersom många av dessa kliniker verkar under federal och statlig finansiering , är tillgången till preventivmedel är tillgängliga för alla , oavsett inkomst eller betalningsförmåga. Men även om du inte har sjukförsäkring, ett stopp vid den lokala familjeplanering klinik kan vara mer praktiskt än rubrik till husläkaren för ett recept .

Familjeplanering kliniker erbjuder också gratis kondomer och sexualupplysning för patienterna. Personalen specialiserar sig på sexuell och reproduktiv hälsa , så du kan känna dig mer bekväm att be om dessa objekt från proffs som är specialiserade på detta område i motsats till på väg till ett apotek .

din läkare och apotek

Om du inte inte ha ett centrum familjeplanering i ditt område , eller om du bara känner dig mer bekväm besöka din husläkare , han eller hon kan också föreskriva piller , P-ringen , plåster eller en spiral . Helt enkelt göra ett möte och förklara att du letar för att förhindra graviditet och bevara din sexuella hälsa . Han eller hon kommer att guida dig i rätt riktning , se till att du är utbildad i säker sex , graviditet förebyggande och preventivmedel användning .

Andra preventivmedel som t. ex. vaginal svampar , spermiedödande gelé , krämer och stolpiller , tillsammans med kondomer , finns receptfritt och finns på alla lokala apotek . Om du väljer att anställa en svamp eller spermiedödande medel , se till att använda kondom tillsammans med dem . Dessa former av preventivmedel , medan de flesta lättillgängliga , är minst effektiva jämfört med medicinska former såsom p-piller , eller metoder barriär som kondom .

Akut preventivmedel och metoder för säkerhetskopiering

Om du skulle hamna i en situation där din preventivmedel kan ha misslyckats , eller om du bara misslyckats med att använda en , kan du besöka din lokala familjeplanering centrum eller apotek till köp akuta preventivmedel-en hög dos av hormonet piller som fattas av en kvinna inom 72 timmar efter oskyddat eller säker-äventyras kön , som förhindrar graviditet uppstår . Om detta skulle hända dig , måste du komma ihåg att ju tidigare du tar piller akuta preventivmedel efter oskyddat samlag , desto bättre skydd de ger mot graviditet .

Som med alla preventivmedel , se till att följa anvisningar från din valda metod exakt . Inte göra det kan minska deras effektivitet och resultera i en oplanerad graviditet . Om du missade ett piller eller inte är säker på att du utnyttjat din valda metod korrekt , använd en kondom som backup-metod . När det gäller sex , kan du aldrig vara för säker .

Previous:nothing Next:sildenafilcitrat information

Relaterade artiklar


 • Hur man använder en kondom
 • vad är Yaz preventivmedel ?
 • hur man får behandling för inflammation i lilla bäckenet
 • Hur effektiva är kondomer som preventivmedel ?
 • hur man bär en kvinnlig kondom
 • hur man öva gramya position
 • Hur uppstår ett herpesutbrott ?
 • hur man kan undvika att få HPV
 • Fakta om naturliga manliga tillbehör
 • Hur man testar spermieantal
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com