hjälp med genombrottsblödning

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-07-08
Genombrottsblödning är vaginal blödning mellan normala menstruation perioder , som orsakas av östrogen i hormonella preventivmedel . Även genombrottsblödning vanligtvis inte är skadligt , kan det vara besvärande . Blödningen kommer normalt avta när kroppen anpassar sig till hormonnivåerna, men om det fortsätter efter fyra månader av rätt preventivmedel användning , kan en läkare ordinera en ny typ av preventivmedel eller se om blödningen är ett symptom på ett mer allvarligt tillstånd .

P-piller

Ta din p-piller som ordinerats . Genombrottsblödning är en vanlig bieffekt som uppstår när du startar en ny hormonell preventivmetod , särskilt p-piller . Inte plötsligt sluta använda hormonella preventivmedel för att stoppa genombrottsblödning eller så kan ytterligare störa hormonnivåer i kroppen . Ställ in ett alarm så du kommer ihåg att ta dina p-piller vid exakt samma tidpunkt varje dag. Saknade piller eller ta dem vid olika tidpunkter varje dag kan orsaka hormon svängningar som bidrar till genombrottsblödning.

Long- Term Hormoner

Hormoner kommer att vara i ditt system i tre månader om du är på ett preventivmedel skott , som administreras fyra gånger per år . Om du får genombrottsblödning under de första tre månaderna av att vara på skott , ändå få nästa slag ges som planerat . Din kropp kan vant sig vid hormonerna , men om du fortfarande inte får genombrottsblödning efter två injektion cykler , tala med din läkare om att byta till en mer mild form av hormonell preventivmetod

flyttbara enheter

Om du upplever . genombrottsblödning medan du använder ett flyttbart hormonell preventivmetod ( t. ex. en barriär vaginalring eller lim hud plåster ) , lämna den infogas eller bifogas som planerat . När du tar bort den för de tilldelade vecka och har mens , byt ut den efter sju dagar enligt anvisningarna. Var inte ens ett par dagar sen eller blödning kan bli värre . Tyvärr , med genombrottsblödning , kan du behöva stå ut med det tills det försvinner . Lättnad din kropp till de hormoner är det bästa sättet . Ständigt förändrade hormonnivåerna genom att plötsligt ta bort ringen eller plåstret kan också kasta av din normala menstruationscykel .

skydd

Genombrottsblödning är normalt mycket lätt och endast visas på toalettpapper eller i toaletten . Det är oftast inte tillräckligt tung för att få fläckar på underkläder , men om du är orolig , säkert ett trosskydd på dina underkläder för att fånga några läckor . Sätt inte in en tampong för att skydda mot genombrottsblödning. Med hjälp av en tampong om du inte har mens kan orsaka vaginal irritation .

söker medicinsk Uppmärksamhet

Övervaka din menstruation . Om du bara upplever genombrottsblödning och inte få en vanlig tid eller om blödningen är tung och smärtsam , kan du vara gravid eller har allvarligare uterin frågor som måste lösas . Kontakta din läkare om blödningen inte slutar efter fyra till sex månaders fortsatt och korrekt hormonella preventivmedel användning . Du kan behöva byta doser eller metoder för att hitta det bästa valet för din kropp . Sluta inte ta något hormonellt preventivmedel utan att kontrollera med din läkare först .

Previous:nothing Next:varför får jag hela tiden bakteriell vaginos ?

Relaterade artiklar


 • symtomen av en allergi mot ett koppar IUD
 • reproduktiv hälsa historia
 • hur man använder förinställer
 • hur man kan bota erektionsproblem
 • veta om du går igenom klimakteriet
 • Hur kondomer arbete ?
 • hur reparera indragna bröstvårtor
 • hur man kan bli av post menstruations vaginal lukt
 • hur man får dagen- efter-piller
 • symtom på oral HPV
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com