hur man kan minska labido

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-07-04
Sexlusten är en naturlig del av den mänskliga erfarenheten . Men när sexuella tankar och uppmanar bli påträngande , betungande eller leda till oönskad aktivitet de kan behöva tyglas genom medicinering . Men innan du försöker minska libido kemisk väg , bör de drabbade alltid konsultera sin läkare först ta reda på om de verkligen lider av hyper-sexualitet eller om vad de upplever är bara en naturlig del i en hälsosam sexlusten .

Hur kan vi minska Libido


1 .
Boka tid med din läkare . Full information om din fysiska och /eller psykiska symtom kan hjälpa läkare avgöra vilken typ av ditt problem . Roten till problemet kan vara psykologisk eller hormonella och den föreskrivna behandlingen kan vara terapi , medicinering eller en kombination av båda. Men kommer du inte att kunna effektivt hantera din sexlust tills du ange vilken typ av ditt problem .
2 .
Starta en kurs av selektiva hämmare seratonin (SSRI ) . Vissa anti-depressiva som Prozac och Zoloft klassificeras som SSRI och en vanlig biverkning av dessa läkemedel är minskad libido . De kan vara särskilt effektiva om din läkare upptäcker att din ökad libido är relaterat till depression . Men reaktionerna på SSRI variera från patient till patient och du får inte uppleva minskad libido . Dessutom kan SSRI hämmar också din sexuella prestation .
3 .
Starta en kurs av anti-androgener . Antiandrogener som Depro-Provera och Cyproterone administreras i extrema fall och i vardagligt tal kallas " kemisk kastrering " . Medan antiandrogener inte hämmar sexuell funktion , minskar de markant sexlust och sexuella tankar genom att dämpa effekten av hormonet testosteron .
4 .
kanske mest extrema och mest sällan använda metoden att minska libido är genom att avlägsna en eller båda testiklarna . Men sedan tillkomsten av " kemisk kastrering " och andra mindre invasiva metoder är denna extrema metod nästan aldrig.


Previous:nothing Next:Hur lång tid tar det för HIV att visa upp positiva ?

Relaterade artiklar


 • typer av hinder preventivmedel
 • STD symtom
 • hur du beställer fertiliteten piller via mail
 • hur man startar fertilitetsbehandlingar
 • hur man kan bli av blygd finnar & inåtväxta hårstrån
 • vad är en cellprov ?
 • hur man ska behandla ett sugmärke
 • Hur får en kvinna gravid ?
 • Hur kan din mödomshinna sönder ?
 • over-the - counter viagra alternativ
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com