när är du mest fertil under din cykel ?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-07-10
Att lära sig att avgöra om du är fertil eller inte kan öka dina chanser att bli gravid . En kvinna är mest fertil strax före och under ägglossning . Detta sker en gång per menstruationscykel. Eftersom längden på varje kvinnas cykel är olika är varje kvinna bördig under olika cykel dagar . att räkna ut när ägglossningen du behöver titta efter tecken på ägglossning

Slem

Efter menstruation , den kvinnliga kroppen börjar producera hormonet östrogen i större mängder . Östrogen är ansvarig för att producera sperma-vänlig slem . Detta slem beskrivs ofta som att ha enhetlighet i äggvita eftersom det är tydligt och stretchig . Förekomsten av denna slem i slidan är ett tecken på att ägglossningen är nära och du är fertil .

Cervix

Andra tecken på fertilitet omfatta positionerna i livmoderhalsen , och öppnandet av livmoderhalsen , som kallas OS. Livmoderhalsen ändrar position under kvinnans cykel . Det är hög i slidan i början av cykeln , och OS är stängd . När en kvinna är fertil , är livmoderhalsen låg och OS är öppen . En kvinna kan göra en intern själv-testet för att avgöra hennes fruktsamhet bygger på livmoderhalsen .

Tidsplan

En kvinna kan vara fertila i upp till sex dagar varje cykel . Det är möjligt att föreställa sig när man har haft samlag före ägglossningen eftersom spermierna kan leva i fertil typ slem i slidan så länge som fem dagar . Ett ägg kan leva i 12 till 24 timmar i kroppen efter att den släppts .

varianter

Det var en gång trodde att de flesta kvinnor hade 28 dagars menscykel , med ägglossningen inträffar på dag 14 . Detta är inte sant. Faktum är att kvinnor med 28 dagars cykler är i minoritet . Det är också falskt att en kvinna har ägglossning på samma cykel dag varje cykel . En kvinnas ägglossning dag och tid för fertilitet kan skilja sig från cykel till cykel .

Överväganden

Det finns några faktorer som kan påverka fertiliteten . Stress , motion , kost eller några större förändringar i en kvinnas normal rutin kan kasta bort ägglossningen . Vissa läkemedel, såsom preventivmedel och mediciner fertilitet , kan också påverka när en kvinna är fertil . Vissa medicinska tillstånd som behandlar hormoner , särskilt östrogen , kan göra att förutsäga fertilitet svårt . Ett sådant villkor är polycystiskt ovariesyndrom, som kan orsaka kvinnor har oregelbundna cykler och kan undertrycka ägglossningen helt .

Previous:nothing Next:morgonen efter-piller ingredienser

Relaterade artiklar


 • hur man bli gravid efter ett missfall
 • olika typer av preventivmedel
 • medicinska risker för äggdonation
 • biverkningarna av testosteron injektioner
 • vad är den patogen av klamydia ?
 • hur man väljer rep att använda i träldom
 • biverkningar av Viagra hos diabetespatienter
 • hur man ger en Brazilian Wax
 • biverkningar av att få bort preventivmedel
 • typer av icke hormonell preventivmetod
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com