p-piller effektivitet

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-07-14
P-piller, eller p-piller , ger en bekväm metod för födelsekontroll för kvinnor som vill ha en konsekvent tillförlitlig metod graviditet förebyggande. P-piller är mycket effektiva och lättillgängliga med ett recept. Även p-piller är en pålitlig medel för födelsekontroll , kan flera faktorer påverka tillfälligt effektivitet piller

Identification

P-piller innehåller hormoner som förhindrar ägglossning , den månatliga publiceringen av ett ägg från kvinnans äggstockar . Piller kan också orsaka förändringar i slem som finns i livmoderhalsen , öppningen till livmodern . När du tar p-piller , din slem tjocknar , förebygga spermier kommer in i livmoderhalsen . Hormonerna i p-piller också tunt livmoderslemhinnan , vilket minskar risken att ett ägg kunde fästa vid sidan av livmodern i händelse av att ett ägg skulle släppas .

Effektivitet

Enligt Planned Parenthood , färre än en av 100 kvinnor kommer att bli gravida om de äter p-piller dagligen enligt anvisningar , medan åtta av 100 kvinnor som inte tar p-piller enligt anvisningarna kommer att bli gravid under ett år . Det finns ett antal faktorer som minskar effekten av p-piller , som att använda andra mediciner och att de är sjuka .

Pill Typer

Med p-piller precis som din läkare ordinerat kommer att kraftigt öka effektiviteten i denna typ av preventivmedel . Om du väljer att använda p-piller , kommer du antingen ta en kombination piller eller mini- piller . Även om båda piller förhindrar graviditet , kombinerade p-piller är mer förlåtande om du glömmer att ta ett piller . Kombination p-piller innehåller hormoner gulkroppshormon och östrogen . Om du tar den här typen av p-piller , är det viktigt att ta ett piller varje dag för att förhindra graviditet. Om du glömmer att ta ett piller , bör du ta den så snart du kommer ihåg , även om du måste ta två piller på en dag . Om du missar två eller flera piller , måste du använda en säkerhetskopia preventivmedel . Mini piller innehåller progestin bara . Om du tar den här typen av p-piller, är det extremt viktigt att du tar piller vid exakt samma tidpunkt varje dag . Den minipiller fungerar bäst om du håller en konstant nivå av progesteron i kroppen . Om du glömmer att ta en mini piller kan din progesteron nivå sjunka och du kan bli gravid om du inte använder en backup preventivmedel .

mediciner som minskar effektiviteten

Vissa andra läkemedel kan orsaka preventivmedel piller för att vara mindre effektiva för att förhindra graviditet . Om du ordineras antibiotika rifampicin, bör du använda en säkerhetskopia preventivmedel samtidigt som man fortsätter att ta dina piller . Andra mediciner som kan störa p-piller är lite anti-beslag medicinering , StJohannesört , oral medicinering för jäst infektioner och vissa läkemedel som används för att behandla humant immunbristvirus (HIV ) -virus .

andra komplikationer

Om du är sjuk och är kräkningar eller har diarré, kan p-piller har inte tillräckligt med tid att tas upp av kroppen , sätta dig i riskzonen för graviditet . Om du har varit sjuk , är det en bra idé att använda en säkerhetskopia preventivmedel medan avslutande månadens paket med piller .

Previous:nothing Next:minipiller information

Relaterade artiklar


 • öka kvinnors sexlust
 • biverkningar av den manliga preventivmedel skott
 • p-piller
 • Vilka är biverkningarna av ExtenZe ?
 • Kostnaden för preventivmetoder
 • Hur man väljer en p-piller för låg libido
 • före utbrottet herpestecken
 • om afrodisiakum desserter
 • det första tecknet på hjälpmedel
 • biverkningar av Mirena preventivmedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com