process av artificiell insemination

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-07-16

Bakgrund

Artificiell insemination är bruket att uppmuntra graviditet , av medicinska medel , hos kvinnor som har haft svårt att bli gravid . Denna praxis har varit i bruk sedan 1940-talet , även om förfarandena har blivit mer sofistikerade . Det ett antal orsaker till infertilitet , men bara vissa går att behandla . Följande orsaker kan behandlas med konstgjord befruktning . Hos män är de vanligaste orsakerna till infertilitet är låga spermieantal och dålig spermiernas rörlighet. Problem med spermieproduktionen har varit knuten till stram underkläder ,

En av orsakerna till infertilitet hos kvinnor utsatts för värme eller skador på testiklarna. är mer varierade . Ägglossning frågor tenderar att toppa listan av potentiella problem . Problem med ägglossningen kan bero på obalans hormoner , stress eller operationer . Endometrios, ett tillstånd där den endometrial celler som klär livmodern växer utanför livmodern har varit känt att resultera i infertilitet . Blockering av äggledarna förhindrar ägg befruktning helt . De två artificiell insemination förfaranden i allmänt bruk för att behandla dessa orsaker är intrauterin insemination (IUI ) och in vitro fertilisering ( IVF) .

Intrauterin insemination

intrauterin insemination är oftare sysselsatta metod för artificiell insemination . Det första steget för att ta emot intrauterin insemination är en undersökning . Läkaren kommer att undersöka kvinnans livmoder , till äggledarna ( typiskt med en hysterosalpingogram , en typ av röntgen ) och cervix se till att IUI kan fungera för henne . Mannens spermier och spermiernas rörlighet kommer att kontrolleras av samma anledning . När båda parter har rensats , är förfarandet mycket enkel . Kvinnan är i allmänhet ges fertilitetspreparat att uppmuntra ägglossning av flera ägg , vilket ökar oddsen för befruktning . Mannen kommer att bli ombedd att avstå från utlösning i flera dagar före insemination förfarandet . Mannen kommer att producera ett spermaprov , helst på kontoret eller klinik . Provet kommer att genomgå en procedur som kallas " tvättning ", där spermierna separeras från resten av sperman . Spermierna placeras sedan i livmodern med en kateter . IUI är mest effektiv vid behandling av infertilitet orsakas av problem med ägglossningen , lindriga fall av endometrios och lindriga fall av lågt spermieantal eller spermiernas rörlighet.

In Vitrobefruktning

Provrörsbefruktning används generellt i fall av allvarlig endometrios , svåra fall av lågt spermieantal eller spermierörlighet , blockerade äggledare och i fall där IUI har misslyckats . Det kan också vara effektivt för åldersrelaterad infertilitet eller där det finns problem med äggen . Förfarandet för IVF inleds med en genomgång av båda parter för att säkerställa att förfarandet har en chans att lyckas . Kvinnan kommer att ges fertilitetspreparat så flera ägg kommer fram . Äggen samlas in från kvinnan och befruktas i ett laboratorium med hjälp av ett spermaprov från mannen . De embryon får till kultur för flera dagar i labbet . Embryot eller embryon som ser mest lönsamma sedan implanteras i kvinnans livmoder .

Previous:nothing Next:använder p-piller för familjeplanering

Relaterade artiklar


 • Plan B preventivmedel biverkningar
 • hur man gör afrodisiakum desserter
 • vad är en Yoni massage ?
 • hur man hanterar en mognande kropp
 • förbättra libido hos kvinnor
 • hur man omfamna
 • hur kittla sensuellt
 • fördelar och nackdelar med preventivmedel
 • hur kön böja
 • hur man använder NuvaRing
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com