sildenafilcitrat information

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-07-15
Sildenafilcitrat-mer känd som Viagra-är utan tvekan bland de mest kända moderna läkemedel . Enligt tillverkarens webbplats har mer än 20 miljoner män fått ett recept på läkemedlet , som används för behandling av erektil dysfunktion . Även om det är effektivt i cirka 80 procent av män, avger den lilla blå pillret en viss risk för allvarliga biverkningar

Överväganden

För de flesta innebär sildenafil exakt vad den ska och orsakar inga märkbara biverkningar . Men det är inte lämpligt för alla män som har erektil dysfunktion. Sildenafil kan orsaka allvarliga hälsoproblem om det tas med nitrat droger , som allmänt föreskrivs för bröstsmärtor ( kärlkramp ) . Det är också mer sannolikt att orsaka problem hos män som tar proteashämmare eller alfablockerare , har njur -eller leverproblem , eller är äldre än 65 . Dessa patienter kan begränsas till en lägre dos och bör noga följa hur de reagerar på läkemedlet .

Dosering

Sildenafil finns i doserna 25mg , 50mg och 100mg . Den vanligaste startdosen är 50 mg , men män som löper ökad risk för allvarliga biverkningar kan vara begränsad till 25 mg . Läkemedlet bör tas ungefär en timme innan dess effekter är önskvärda , och det bör inte tas mer än en gång per 24 timmar .

vanliga biverkningar

De vanligaste biverkningarna i samband med sildenafil inkluderar ansiktsrodnad , huvudvärk och sur mage . Vissa män också erfarenhet vision förändringar som ökad känslighet för ljus , dimsyn eller blåtonade vision . Dessa biverkningar försvinner vanligtvis inom några timmar , men de kan återkomma varje gång du tar sildenafil .

varningar

I sällsynta fall har läkemedel i samma klass som sildenafil satts i samband med plötslig hörsel eller syn förlust . Det är inte känt om själva drogen , andra faktorer eller en kombination orsakar denna uppstår. Om du upplever syn eller hörselnedsättning medan du tar sildenafil , söka hjälp omedelbart . Sildenafil kan också orsaka priapism , vilket är när en erektion inte går bort . Efter flera timmar kan priapism orsaka allvarliga skador på penis . Ring din läkare om du har erektion mer än fyra timmar .

Andra användningsområden

Bortsett från erektil dysfunktion, är sildenafil ibland används för att behandla andra villkor . Det kan förskrivas till kvinnor med sexuell dysfunktion , men det finns få bevis för att stödja dess användning för detta ändamål . Det kan också förskrivas för att kompensera för libido-minskande effekterna av SSRI antidepressiva . En studie som publicerades i New England Journal of Medicine visar att sildenafil kan också vara användbart vid behandling av åtminstone en icke- sexuella villkor : pulmonell arteriell hypertension.

Previous:nothing Next:hur man köper sildenafil citrate

Relaterade artiklar


 • information om tonårsgraviditeter
 • hur man kan öka kvinnors sexlust
 • om HPV
 • preventivmedel alternativ för män
 • vasektomi förfaranden
 • hur effektivt är vaginal preventivmedel film ?
 • hur man använder klomifen
 • hur man väljer rätt preventivmedel för dig
 • göra känslor påverkar erektil dysfunktion ?
 • Vilka är de psykologiska orsakerna till erektionsproblem ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com