symtomen på mild herpes

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-07-13
Herpes, en sexuellt överförbar sjukdom , drabbar både män och kvinnor . Sjukdomen oftast manifesteras i smärtsamma och kliande sår i underlivet . Herpes orsakas av ett virus som kommer in i kroppen genom tårarna i huden eller slemhinnorna. Även om det är möjligt att plocka upp viruset genom casual kontakt , är det oftast överförs via sexuell kontakt . Det finns idag inget botemedel mot folk med herpes

Du behöver :
En linjal
. En skrift redskapen.
En bit papper.
Ett snöre .

Asymtomatisk Herpes

De flesta människor med herpes är asymtomatiska och visar lite att inga tecken på sjukdomen alls . Dock kan dessa människor fortfarande överför viruset i ett fenomen som kallas viral utgjutelse. När du inte aktiv på hudens yta, bosatt viruset i kroppens vävnader . Men när den aktiveras , kommer viruset upp på huden och det området skjul viruset , vilket gör det smittsamt . Detta innebär dock inte nödvändigtvis betyda att personen kommer att visa symptom. Kvinnor är mer benägna att Virusutsöndringen än män .

första utbrottet

Herpes är en återkommande sjukdom , som kommer och går i cykler av utbrott . Det första utbrottet är oftast det sämsta med symtom som gupp , blåsor och öppna sår runt könsorganen och anus . Herpes ruvar för ett par veckor efter exponeringen. Det första symtomet är oftast klåda , då knölar eller blåsor förekommer . I svåra fall dessa blåsor kommer att brista och lämna kvar vätskande sår . Då kommer de att skorv över och försvinna .

Läge

Hos kvinnor kan sår uppstå inuti slidan , runt de yttre könsorganen , över skinkorna , runt anus och på livmoderhalsen . För män kan de visas på penis och pung , runt anus och skinkor , på låren och även inne i urinröret . Smärtsam urinering är också ett vanligt symptom . Ett utbrott kan också sätta på influensaliknande symptom som allmän värk i kroppen , huvudvärk och feber. Det är också möjligt för dina lymfkörtlar att svälla också.

Recidiv

Även herpes inte uppstår igen , senare utbrott i allmänhet aldrig lika illa som den första . Läkare tror att upprepningar är utlöses av yttre faktorer såsom stress , menstruationscykeln , andra sjukdomar , undertryckande av immunsystemet , utmattning och sexuell aktivitet . Det finns inget sätt att befria det system av viruset eftersom det är ett kroniskt tillstånd.

Behandling

Under ett utbrott är det viktigt att hålla det smittade området från att vara fuktig . Även varma duschar hjälper till att hålla ett utbrott under kontroll , är det viktigt att torka dig väl efter bad . Byta från snäv underkläder till boxershorts kommer att bidra till att minska skav . Även tillgänglig , hjälper de flesta krämer och salvor inte ett herpesutbrott. I själva verket , salvor faktiskt kommer agitera ett utbrott mer .

Previous:nothing Next:blygd löss rättsmedel

Relaterade artiklar


 • biverkningar av membran
 • hur man hittar en mans g spot
 • Hur preventivmedel skum arbete ?
 • råd om att välja en spermadonator
 • kan bantning göra dig infertil ?
 • tecken på en blockerad äggledare
 • hur man ska leva ett liv i celibat
 • symptom på candida
 • När börjar preventivmedel bli effektiv ?
 • Hur pålitlig är hiv-test ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com