trichomoniasis behandling för kvinnor

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-07-08
Trikomonasinfektion , även känd som Trichomonas eller ibland " Trich , " är en sexuellt överförbar sjukdom som kontrakteras genom genital kontakt . Symtom på trichomoniasis är oftast tydligare hos kvinnor än män , men männen fortfarande kan utöva denna sjukdom och ge det till andra sexuella partners . Här är vad du bör veta om trichomoniasis --- och hur man behandlar den

Diagnos Trikomonasinfektion i män

Trikomonasinfektion orsakas av en parasit som heter Trichomonas vaginalis , som lever i slidan hos kvinnor eller urinröret hos män . Detta STD är vanligare än klamydia och gonorré . Men även kvinnor kan ha tydliga symtom , såsom utsöndring, klåda och smärta i nedre buken , många män vara symptomfria . När symtom yta , kan de omfatta brännande inne i penis , de frekventa uppmana kissa och en liten urladdning .

Ofta är dessa symtom försvinner utan behandling inom några veckor , men kommer man fortfarande vara smittade och kan omedvetet sprida sjukdomen till andra sexuella partners eller tillbaka till den partner som har behandlats . Eftersom det är fram och tillbaka mellan sexuella partner, är det ibland kallad " ping-pong sjukdom . " Enligt Trichomoniasis. org , studier som genomförts i STD kliniker visar att förekomsten av trikomonasinfektion hos män var mellan 11 och 17 procent , de som utsätts för kvinnliga partners med sjukdomen visade en 73 procent frekvens av infektioner

. Behandling för trichomoniasis kan inte inledas förrän en undersökning utförs av en läkare . Normalt jakande att diagnostisera sjukdomen , är en kultur som tagits från en mans urinrör och visualiseras i mikroskop för förekomst av parasiten . Ibland ett urinprov också kan användas .

Trikomonasinfektion Behandling

Trikomonasinfektion kan bara botas med hjälp av en muntlig receptbelagda läkemedel , vanligen metronidazol eller tinidazole som ges i en enda dos . Helst en man och och hans sexuella partner eller partner bör behandlas samtidigt och avstår från att ha sex med andra tills behandlingen är klar och symtomen försvinner . I vissa fall initial behandling av trikomonasinfektion misslyckas , vilket kräver en högre dos av metronidazol eller tinidazole eller behandlas för en längre tid .

Förebygga Trikomonasinfektion

Om du har haft trichomoniasis gång kan du få det igen . För att förhindra framtida upprepning av detta sexuellt överförda sjukdomar liksom alla andra, rekommenderar Centers for Disease Control som du avstå från att ha sex . Om du är sexuellt aktiva , använda latex kondom med varje sexuell partner och begränsa antalet partner . Om du är smittad med trikomonasinfektion , informera alla sexuella partners omedelbart så att de kan behandlas .

Previous:nothing Next:hjälp med genombrottsblödning

Relaterade artiklar


 • om olika typer av preventivmedel
 • hur till komma fri levitra
 • naturläkemedel för erektil dysfunktion
 • hur man använder beteendemässiga metoder för födelsekontroll
 • hur man får gratis kondomer
 • hur man använder NuvaRing
 • riktigheten av graviditetstester
 • hur du väljer ett p-piller
 • effekter av melatonin på reproduktiva funktioner
 • om orto tricyclen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com