typer av vasectomies

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-07-11
En av de mest effektiva former av preventivmedel är manlig sterilisering processen för vasektomi . Som en följd av förfarandet är spermier hindras från att delta i sperma som frigörs under utlösning . Proceduren utförs vanligen i cirka 20 minuter och sker ofta som en poliklinisk operation på läkarmottagningen . Kostnaden brukar ligga mellan $ 500 till ca $ 1000 . Många gånger sjukförsäkring kommer att omfatta förfarandet

Effektivitet

Vasektomi har en nära 100 procent effektiva räntan i förebyggande . av graviditeten . Men dessa resultat är inte omedelbara. Det finns vanligtvis sex till åtta veckor vänta tid efter ingreppet utförs innan resultaten är effektiva . Under väntetiden perioden kan graviditet och bör undvikas genom användning av en annan form av preventivmedel . Det finns minst en uppföljning tid hos läkaren så sperman kan analyseras och resultaten av förfarandet kan fastställas .

Konventionell Vasektomi

Läkare som utför en konventionell vasektomi inleda förfarandet genom att göra ett snitt i pungen för att komma till sädesledaren . Sädesledaren avser de två små rör som transporterar spermierna från testiklarna att kombinera med sperma under utlösning . När snitt görs , kommer läkaren att placera antingen vänster eller höger sädesledare genom snittet öppningen. Sädesledaren skärs sedan , och ett avsnitt får eller inte får tas bort . De två ändarna på vas deferens är förseglade , och sedan in igen tillbaka i pungen . Samma process utförs sedan på den andra sädesledaren . De snitt är då stängd med flera stygn . En lokalbedövning används med detta förfarande.

Medicinsk Vasektomi

Medicinsk Proceduren liknar den konventionella vasektomi , men ingen snitt görs . Istället gör läkaren en liten punktering i pungen med en spetsig hemostat eller annan medicinsk verktyg . Läkaren placerar sedan en sädesledare genom öppningen , och utför samma procedur som han skulle göra för det konventionella vasektomi . När kirurgiskt förändrade sädesledaren har återinförts i pungen , inga stygn behövs för att sluta öppningen . Öppningen ska läka naturligt på egen hand . En lokalbedövning används också med detta förfarande.

Clip Vasektomi

vasectomies ibland utförs med hjälp av små klipp , ofta gjorda av titan , snarare än suturer . En fördel med att använda klipp är att vasektomi förfarandet tid ofta förkortas . Klippen är inte bort , dock, och kommer att förbli permanent inne i pungen för patientens livstid .

Laser Vasektomi

Enligt Vasectomy. com del patienter har också visat intresse för att använda en laser för att utföra proceduren , men Det finns ingen uppenbar nytta för utfört ingreppet på detta sätt . Invigningen skulle fortfarande behöva göras i pungen , och en kniv eller koagulation vanligtvis används för att skära av sädesledare , utan resulterar i mycket blodförlust .

Previous:nothing Next:när är du mest fertil under din cykel ?

Relaterade artiklar


 • är det svårt att bli gravid efter preventivmedel ?
 • orsaker till ED
 • detaljerade instruktioner om prostata massage
 • Hur HPV sprids ?
 • hur man ändrar p-piller
 • vad man ska äta för att öka antalet spermier
 • misstar herpestecken
 • biverkningar av trinessa preventivmedel
 • Hur mycket kostar provrörsbefruktning kosta ?
 • definition av feromoner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com