vasektomi riktlinjer och rutiner

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-07-07
En permanent form av preventivmedel , är den manliga vasektomi en sterilisering förfarande med 99 procent effektiv ränta vid graviditet förebyggande. Genom detta förfarande är spermier hindras från att gå med sperman frigörs vid utlösning . Det finns flera metoder för förfarandet , och en lokalbedövning används för dem alla

Konventionell Vasektomi

En konventionell vasektomi innebär ett snitt görs i pungen för tillträde till sädesledaren eller små rör som transporterar spermier . Antingen vänster eller höger sädesledaren är placeras i öppningen och skär sedan . En del av röret får tas bort . De två ändarna på vas deferens sedan förseglas och in igen i pungen . Samma process utförs sedan på den andra sädesledaren . De snitt är då stängd med flera stygn .

Medicinsk Vasektomi

Detta förfarande liknar det konventionella vasektomi , men utan inledande snitt . Istället är en liten punktering gjorde i pungen med en spetsig hemostat . När sädesledaren är utsatt , kirurgisk sax dela röret i två delar. Sädesledaren är då flamberats att täta ändarna . Ändarna är återinförs i pungen , och förfarandet blir då göras på den andra sädesledaren . Den punktering bör läka naturligt utan sömmar .

Clip Vasektomi

Vissa läkare utföra vasectomies med hjälp av små klipp gjorda av titan i stället för suturer . Användningen av klipp kan förkorta vasektomi förfarandet tiden . Klippen stanna permanent på plats i pungen efter det att förfarandet avslutats .

Laser Vasektomi

Vid denna tid , med en laser i vasektomi förfarande inte tillämpas . En öppning i pungen behövs via ett snitt eller en punktering att inleda förfarandet , och sädesledaren måste separeras med sax eller genom kauterisation .

Ytterligare saker att tänka

Användning av acetylsalicylsyra eller andra anti-inflammatoriska läkemedel kan öka risken för blödningar , så de bör inte användas innan förfarandet . En del läkare kommer att begära att patienten raka främre delen av pungen innan förfarandet inleds , medan andra läkare kommer att utföra rakning på kontoret . Patienten skall duscha ordentligt , och ta mysiga underkläder eller en atletisk supporter för efter ingreppet . På grund av möjliga obehag , ska patienten ha en utsedd förare efter ingreppet .

Previous:nothing Next:bakteriell vaginos botemedel

Relaterade artiklar


 • hur man lever med herpes typ 2
 • Fakta om p-piller
 • psykogen ED holistisk behandling
 • vad är en G-punkten ?
 • hur man hittar en lesbisk - vänlig spermabank
 • hur man kan bli av spiral smärta
 • hur man förhindrar graviditet under en menstruationscykel
 • hur man använder ett preventivmedel svamp
 • hur man förstår freudianska utvecklande teori
 • definition av feromoner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com