Vad skulle hända om jag missar 3 p-piller ?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-08-23

P-piller

P-piller är en form av preventivmedel som innebär att man tar tabletter dagligen för att undvika befruktning . Piller innehåller ett antal hormoner , bland annat östrogen och progesteron, som samverkar för att förhindra ägglossning. P-piller bör tas exakt hur din läkare förskriver dem och de ska tas varje dag . Om en dos missas , se till att följa anvisningarna som medföljer recept för att förhindra en graviditet uppstår .

Missade Doser

Om du missar ett piller , finns det åtminstone en ökad chans att bli gravid . Om du missar någon dos , vill du vara säker på att använda en annan metod för födelsekontroll , t. ex. kondom .

I allmänhet om du missar en dos , ska du ta p-piller så snart du kommer ihåg eller ta två piller nästa gång du ska äga en . Du bör använda en annan metod för födelsekontroll i minst sju dagar i följd .

Om du missar två piller i rad , ta två piller så fort du kommer ihåg eller tar de båda med nästa schemalagda piller , gör tre piller totalt . Chansen är större att du kommer att ägglossning , så det är viktigt att använda en annan preventivmetod i minst sju dagar i följd eller åtminstone fram till nästa menstruation .

Men om du missar tre doser av piller , är chansen mycket stor att bli gravid . Om du har missat tre piller i rad , kasta bort det paketet och starta en ny förpackning sju dagar efter att du tog din sista pillret . Din tid skulle inträffa någon gång under de sju dagarna , och om det inte , ta ett graviditetstest innan den nya förpackningen av piller .

Förebyggande

Se till att använda alternativa former av preventivmedel om du har missat ännu ett piller . Att hålla dig skyddad mot graviditet är mycket viktigt, men du måste komma ihåg att följa alla riktningar . Om du upptäcker att du har en svår tid p-piller varje dag , kanske du vill titta på andra former av preventivmedel som kan fungera bättre för dig .

Previous:nothing Next:vad är levonorgestrel och etinylestradiol ?

Relaterade artiklar


 • Hur man köper ExtenZe dryck
 • hur man förhindrar graviditet under en menstruationscykel
 • Vilka är orsakerna till låg libido ?
 • hur planen b piller fungerar
 • hur man kan minska libido hos män
 • hur man hittar kändis nakenhet
 • hur man ska behandla en allergisk reaktion mot smörjmedel
 • om paragard
 • hur man hittar andra svängande par
 • biverkningar av loestrin preventivmedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com