spermabank förfaranden

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-08-24
Spermabanker samla in prover från friska manliga blodgivare att användas för att hjälpa kvinnor och par som kan vara problem med att tänka ett barn . Givare leverera typiskt sperma anonymt , och i allmänhet får liten eller ingen information om barnet efter födseln . Donera förfaranden kommer att variera beroende på vilken bank eller berörda klinik

Behörighet

Donor kvalifikationer kan variera inom vissa områden, men i allmänhet givaren måste vara i åldrarna mellan 18 och 44 och vara vid god hälsa . Han får inte ha antagits och har ingen historia av genetiska sjukdomar som körs i sin familj . Han kommer sannolikt att behöva engagera sig donera fyra till åtta gånger i månaden under en period av minst sex månader .

Läge

Om givaren uppfyller dessa grundläggande krav bör han finna sedan platsen för ett närliggande spermier bank . De flesta banker kommer att kräva att donatorn lever inom en timmes bilfärd från platsen. Vid prövningen av en bank bör givaren undersöka om det exakta förfarandet som kommer att behöva följas . Banker över hela USA kan hittas genom att besöka länken i resurs området nedanför .

Enkät

Om givaren uppfyller dessa grundläggande krav bör han finna sedan platsen för ett närliggande spermabank . De flesta banker kommer att kräva att donatorn lever inom en timmes bilfärd från platsen. Vid prövningen av en bank bör givaren undersöka om det exakta förfarandet som kommer att behöva följas . Banker över hela USA kan hittas genom att besöka länken i resurs området nedanför .

Examination

mot uppvisande av ett lämpligt urval kommer en fysisk undersökning som kräver en annan spermaprov samt ett blodprov måste slutföras . Det primära målet är att se till att givaren är fri från genetiskt eller sexuellt överförbara sjukdomar. Eftersom undersökningen ska vara heltäckande till sin natur , måste givaren vara säker på att han är villig att genomgå en grundlig fysisk . Om granskningen är godtagbara , kommer givaren då planerade att inleda en donationer .

Ersättning

I de flesta fall kommer spermadonatorer att kompenseras för sitt deltagande. Betalning kommer att variera beroende på bank. I genomsnitt kan givaren räkna med att få $ 35 till $ 50 per gett prov . För att skydda mot att betala för smittat prov , kommer många banker ger inte betalningen tills givaren slutför ett andra negativt blodprov sex månader efter avslutad utbildning .

Previous:nothing Next:spermadonator förfaranden

Relaterade artiklar


 • hur man identifierar en potentiell datum våldtäktsman
 • STD fakta & symtom
 • preventivmedel hormonella effekter
 • biverkningar av vazomyne
 • Vad händer om jag slutar att ta p-piller ?
 • minipiller information
 • Hur du tar kosttillskott för herpes utbrott
 • hur man använder rytmen metod
 • hur man klä av sig sensuellt att utföra förspel
 • metoder för födelsekontroll
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com