spermadonator förfaranden

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-08-24
Spermadonation kan hjälpa en infertila par eller kvinnor utan manliga partners uppnå graviditet . Donationen samlas in på en spermabank efter spermadonator passerar ett rigoröst hälsoundersökningar som krävs av US Food and Drug Administration , den myndighet som reglerar spermabanker i USA

det första steget

Om du donerar sperma och inte har någon relation med den kvinna som kommer att få spermier , kommer du att utvärderas av anställda spermabank . Du kommer att få frågor om din familj sjukdomshistoria , din utbildningsnivå och din livsstil , och kommer att genomgå en fysisk undersökning , inklusive tester för narkotikamissbruk , gemensamma genetiska sjukdomar , sexuellt överförbara sjukdomar och hepatit . Spermabanker leta efter unga män som inte har någon historia av allvarlig genetisk sjukdom i sina familjer , som inte narkotikamissbruk och som inte är i riskzonen för att förvärva humant immunbristvirus (HIV ) eller andra sexuellt överförbara virus . Resultat av din sperma analys skulle visa en hög spermieantal , utmärkt motilitet ( rörelse) och spermier som visas normalt . Din spermier kommer att utvärderas för sin förmåga att behålla både en hög spermieantal och god kvalitet spermier efter att provet har varit fryst och tinats . Yngre män , oftast i 18-40 år rad , anses för främlingen donationer

Process

Du kommer till ett privat rum och bad att onanera och ejakulerar i ett exemplar burk . Även spermier kan frysas , några fertilitetskliniker , såsom Cleveland Clinic , föredrar att donationer ges just före insemination för att säkerställa högsta spermieantalet . I vissa fall , särskilt om din sperma levereras över hela landet kommer det att bli nödvändigt att frysa spermier .

Catalog

Information om din utbildning och karriär historia och familjebakgrund kommer att presenteras för potentiella mottagare i en skriva ut eller onlinekatalog . Din information kommer också att innehålla en fysisk beskrivning , inklusive längd, vikt , och hår , ögon-och hudfärg . Fotografier är vanligtvis inte ingår i syfte att bevara din integritet . Om mottagaren bor lokalt , kan du bli ombedd att komma in i spermabank och donera sperma en ömsesidigt lämplig tidpunkt. I de flesta fall kommer du att använda en separat ingång för att undvika all kontakt med mottagaren. Om mottagaren finns i en annan stad , kommer hennes läkare beställa din sperma med spermabank .

Pågående Donationer

För att stå kvar på listan över aktiva spermabank givare , kommer du vara tvungen att genomgå regelbundna hälso- tester för att bevisa din goda hälsa och kvaliteten på din sperma . I vissa fall kan du bli kontaktad flera år senare om en mottagare skulle vilja ha ett barn med din sperma .

Andra skäl för spermadonation

Om du har vissa medicinska tillstånd , som cancer , Hodgkins sjukdom eller lymfom , du kanske vill spara sperma för framtida bruk , som din sjukdom eller behandling kan förstöra spermier . När du är redo att börja en familj , kan spermier tas ut från banken , så att din partner att bli gravid med din biologiska barn .

ekonomiska överväganden

Om du donera sperma till en främling , kan du räkna med att få betalning för donation . Betalning beloppen varierar beroende på klinik och geografiskt område. Du kommer att betalas ut efter din donation har testats och befinns vara godtagbara . Detta kan ta upp till 6 månader . Om du ska lagra spermier för eventuell användning i framtiden , måste du betala en förvaringsavgift på flera hundra dollar till spermabank varje år . Flerårsrabatt kan erbjudas om du betalar förvaringsavgift under flera år i förväg .

Previous:nothing Next:sprintec biverkningar

Relaterade artiklar


 • Hur fungerar minipiller ?
 • Hur lång tid tar det för HPV att gå bort?
 • hur du anpassar tandskydd
 • hur man diskutera herpes med en älskare
 • Hur ett sugmärke form ?
 • Hur man använder en preventivmetod spole
 • syfilis intressanta fakta
 • Hur man spelar spanking spel
 • fördelar och nackdelar med preventivmedel
 • gemensamma preventivmetoder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com