Hur ofta kan jag ta plan B ?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-10-24
Plan B är tänkt att användas i händelse av en nödsituation . Om du har oskyddat sex eller ditt preventivmedel misslyckas , kan du använda Plan B. Den är inte avsedd att användas som en vanlig preventivmedel , även om det är säkert att använda

Hur ofta

Försök att ta Plan B endast i nödsituationer . Det innehåller en stor mängd av levonorgestrel ( en av de hormoner i p-piller ) som hjälper till att förhindra graviditet . Det finns inga kända effekter på lång sikt .

Vissa människor effekter upplever biverkningar från att ta Plan B. Dessa biverkningar är vanligtvis milda och kan omfatta förändringar i din tid , illamående , smärta i nedre buken , trötthet , huvudvärk , yrsel och ömma bröst .

Använda Plan B

Plan B kommer inte att skydda dig från könssjukdomar . Det är inte heller lika effektivt som vanliga p-piller . Du kan inte använda den om du redan är gravid , eftersom det inte kommer att fungera. Det fungerar för att förhindra graviditet , inte häva det.

Du bör använda Plan B om du haft oskyddat sex , misslyckades ditt preventivmedel eller om du missat ett piller eller gjort något annat misstag med din vanliga preventivmedel .

Använd Plan B inom 3 dagar efter att ha sex . Ju tidigare du tar det efter kön , desto större chans har du att förhindra graviditet . Ta den första tabletten så snart som möjligt och det andra pillret 12 timmar senare. Sju av åtta kvinnor som skulle ha blivit gravid men används Plan B blev inte gravid , det innebär att det är ungefär 87 procent effektivare .

Plan B ger inte skydd mot graviditet efter det används , så se till att använda preventivmedel för alla framtida sexuell aktivitet.

Plan B One- Step är nu tillgänglig. Plan B One- Step är bara ett piller som du kan ta direkt . Det betyder att du inte behöver oroa dig för när du ska andra piller . Ha detta i åtanke när man ber om Plan B.

Åldersgräns

Du måste vara 18 eller äldre för att köpa plan B utan förälder närvarande . Inte alla apotek sälja Plan B , ring i förväg kontrollera med apoteket se till att de har det .

Previous:nothing Next:morgonen efter-piller information

Relaterade artiklar


 • Hur man knyter en bröstsele
 • hur man ger ut feromoner
 • behandlingar för flatlöss
 • nackdelar och fördelar med preventivmedel
 • hur man köper Vimax piller
 • ED på grund av prostatacancer operation
 • hur man väljer preventivmedel som senior
 • behandling för Peyronies sjukdom
 • Vad är afrodisiaka för kvinnor ?
 • hur man hanterar cervicit
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com