typer av spiraler

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-10-25
Spiraler ( IUP) är ett bra och effektiv metod för födelsekontroll . Eftersom spiral är effektiva för fem till 10 år , beroende på typ , de är väl lämpade för den kvinna som inte vill oroa sig för preventivmedel varje dag . Mirena och ParaGard spiral är de enda spiral godkänd för användning i USA . Enligt Planned Parenthood , kommer färre än en av 100 kvinnor blir gravida varje år med en av dessa spiraler

Identification

Oavsett vilken typ , spiral är små , T- formade plast enheter som förs in i livmodern på läkarens kontor . En sträng är fäst i ena änden och sticker ut lite i slidan . Strängen kommer att tillåta dig att se till att spiralen är kvar . Du kan få kramper när spiralen placeras i livmodern.

Paraguard spiral

Koppar trådar är lindade kring basen av Paraguard spiral. Den koppar gradvis frigörs genom spiralen och effektivt avdödar spermier i livmoderhalsen . Spiralen gör det också svårt för spermier att nå ett ägg i äggledarna. Om befruktning sker , slutar spiralen ett embryo från att fästa sig till livmoderväggen .

Paraguard Fördelar och nackdelar

Paraguard Spiralen fungerar för upp till 10 år och införas får täckas av sjukförsäkring. Spiralen kan initialt orsaka smärtsamma eller kraftiga menstruationer, även om de flesta kvinnor inte upplever detta problem .

Mirena spiral

Mirena spiralen innehåller gulkroppshormon , ett hormon som används i p-piller och andra hormonella preventivmedel . Spiralen släpper ständigt hormonet i livmodern , bromsa spermiernas rörlighet och orsakar slemhinnan i livmodern blir för tunn för att upprätthålla en graviditet . Precis som med Paraguard spiralen , hindrar närvaro av spiralen i spermiernas förmåga att nå äggledarna.

Mirena -och nackdelar

Mirena spiral är effektiv i fem år och införas får täckas av din sjukförsäkring . Om du använder den här typen av spiralen , kan dina menstruationer blir ljusare eller slutar helt , på grund av effekterna av hormonet . Vissa kvinnor upplever onormal blödning eller spotting när du använder Mirena spiral.

Varning

Kontrollera att spiralen strängen regelbundet rekommenderas , eftersom enheten kan utvisas från kroppen utan att du märker . Om du inte hittar strängen , använd en back -up metod för födelsekontroll och kontakta din läkare . I sällsynta fall kan införandet av spiralen push bakterier i livmodern och orsaka en infektion . Ring din läkare om du får feber eller frossa , har svåra magsmärtor eller ömhet , eller upptäcker en ovanlig flytningar eller lukt . Spiral bör inte användas om du har en konstgjord hjärtklaff , cancer i det reproduktiva systemet eller nyligen har haft en sexuellt överförbar sjukdom eller inflammation i lilla bäckenet . Om du har en koppar allergi , kommer du inte kunna använda Paraguard spiral.

Previous:nothing Next:vasektomi återföring förfaranden

Relaterade artiklar


 • Vad är kirurgiska metoder för födelsekontroll?
 • preventivmedel alternativ & reaktioner
 • vad som gör någon attraherad av dig ?
 • Yasmin p-piller information
 • om ExtenZe resultat
 • Hur ofta bör en sanitär servett ändras ?
 • Vad är polycystisk sjukdom ?
 • riktigheten av graviditetstester
 • hur man väljer rätt storlek kondom
 • tecken och symtom på allergier mot kondomer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com