hur man håller kostnaderna nere när du väljer en individuell tandvårdsförsäkringen plan

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-04-22
Om du har skjutit upp tandvård på grund av den out-of-pocket kostnader , det finns goda nyheter för dig . Individuella tandvårdsförsäkringen planer kan kraftigt minska eller helt eliminera din out- of- pocket kostnader för dyra kronor , rotfyllning och restaureringar . Men om du är osäker på vad du gör , kan du få betala för mycket för en av dessa planer.

Individuella tandvård planer kan kombineras med ditt nuvarande tandvårdsförsäkringen plan genom din arbetsgivare som ett komplement eller de kan användas av dem själva så att du inte måste ta kostnaderna ensam .

Med så många alternativ att välja mellan , här är vad du behöver göra för att välja den bästa individuella tandvårdsförsäkringen plan för din hälsa och finansiella behov
1 .
Välj en individuell plan som har ett startdatum som fungerar för din tandhälsa behov . Om du har omedelbara tandhälsa behov som inte kan vänta , se till att välja en plan utan väntetid . Vissa planer kan ha upp till ett års väntetid under vilken du måste ändå betala premier även om du inte kan få förmåner . På samma sätt kan välja en plan med en väntetid spara pengar på premien . Tänk på det som sparar till tandvård vid ett senare tillfälle . Välja en plan med rätt startdatum kan hjälpa dig att hålla kostnaderna nere genom att undvika bekostnad av en plan innan du kan faktiskt använda den .
2 .
Bestäm den totala kostnaden för den tandvård du behöver innan du väljer en individuell dental plan . Se en tandläkare och få dem undersöka tänderna . De bör kunna ge dig föregrips för nödvändiga tandvård . Från denna föregrips , kommer du att kunna beräkna vad kostnaderna kommer att bli kvar för dig att betala ut egen ficka efter att ditt primära tandvårdsförsäkringen betalar dina förmåner . Se till att den individuella kompletterande alternativ du väljer kommer att betala sammanlagt fördel som är större än din blivande out-of-pocket kostnader . Detta kommer att hjälpa dig att undvika merkostnader som kan äta upp ditt sparande.

Till exempel , om din individuella dental plan premie är $ 200 och det betalar totalt maximal nytta av $ 1000 per plan år sedan din nettosparandet /nytta är $ 800. Om din primära dental plan skulle lämna $ 700 i out-of-pocket kostnader för dig , då det är i ditt bästa intresse att dra nytta av den kompletterande individuella dental plan eftersom det skulle låta dig hålla hela $ 700 i fickan .

3 .
Välj en plan som gör att du kan betala premien i en klumpsumma om din budget tillåter det . Detta kommer att spara din familj pengar i längden på den totala kostnaden för försäkringen planen . Men om du är hårt pressade för kontanter , välja en plan som tillåter avbetalningar . Du ska veta att varje avbetalning kan ha en liten avgift läggs ovanpå utöver risken för en tid administrationsavgifter.

tips och varningar


 • Även om du inte vill inte köpa en individuell tandvårdsförsäkringen plan , kan du köpa fortfarande en dental rabattkort . Dessa kort kan minska kostnaden för tandvård med 20 % till 50% .
 • skjuta tandvård eller regelbundna rengöringar kan vara skadligt för din hälsa . Dålig tandhälsa är associerat med hjärtsjukdom . Dessutom kan gravida kvinnor med sjukdomar i tandköttet sätta hälsan hos deras ofödda barn i riskzonen .


 • Previous:nothing Next:tonsillolit avhjälpa

  Relaterade artiklar


 • tonsillolit avhjälpa
 • hur man håller kostnaderna nere när du väljer en individuell tandvårdsförsäkringen plan
 • olika typer av tandvård vasaller
 • hur man hittar lågprisflyg tandimplantat
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com