hur man ska äta godis och sötsaker utan att få hål i tänderna

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-04-23
Fick en söt tand , men känsliga tänder på samma gång ? Vissa folk tänder är mer mottagliga för karies än andra . Här är några tips om hur man äter godis utan att få hål i tänderna

Du behöver : .
Tandkräm
Tandtråd .
Tandborste .
Tandkräm.
Fluorid tvätta .


1 .
boka en tid med din tandläkare för en fluorid tvätt . Fluor stärker tänderna och hjälper till att bekämpa Hål för längre perioder . Allt du behöver göra är swish dina tänder med fluor i ungefär en minut varje gång (varierar med tandläkare ) och din gjort.
2 .
Ät så mycket socker gratis godis som möjligt . Byta till sockerfritt tuggummi är särskilt viktigt . när du tuggar tuggummi socker du ständigt trycka socker i tänderna under lång tid . Socker tuggummi är en av de främsta orsakerna till karies .
3 .
Borsta tänderna direkt efter att du äter något godis eller sötsaker . Varannan socker sitter på tänderna är det frätande och ruttnande emaljen på tänderna . Äta alla dina godis på en gång och sedan borsta tänderna direkt efter kraftigt minskar din risk för karies .
4 .
Om du inte kan borsta tänderna efter att ha ätit godis , swish munnen med vatten . Detta kommer åtminstone ta bort och späd sockerhalten i munnen .
5 .
Floss tänderna dagligen . Bara att borsta tänderna är inte tillräckligt , särskilt om du äter mycket godis och sötsaker . Mellan tänderna är där de flesta hålrum bildas i första hand . Tandtråd tänderna minst en gång om dagen är avgörande när man försöker förebygga karies .


Previous:nothing Next:hur man håller kostnaderna nere när du väljer en individuell tandvårdsförsäkringen plan

Relaterade artiklar


 • tonsillolit avhjälpa
 • hur man hittar lågprisflyg tandimplantat
 • hur man håller kostnaderna nere när du väljer en individuell tandvårdsförsäkringen plan
 • hur man ska äta godis och sötsaker utan att få hål i tänderna
 • olika typer av tandvård vasaller
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com