kan parodontit vändas ?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-04-29
Parodontit är en bacterially induceras , lokaliserad sjukdom i tandköttet . Även om det är svårt att diagnostisera i sin inledande skede , kan det förstöra och bindväv som ansluter tandköttet . BioMedicine. org rapporterar att parodontit förekommer i en mild form i 30 procent till 50 procent av den vuxna befolkningen och att 5 procent till 15 procent av alla vuxna lider av en svår form av sjukdomen. Lyckligtvis kan detta villkor behandlas och dess effekter vändas , enligt tidning Periodontology .

Effects

När en person har parodontit , erfarenheter han blödningar och ömhet i tandköttet , svullnad , dåligt . andedräkt eller dålig smak i munnen och smärta . De flesta fall av parodontit börja med tandköttsinflammation, som är en inflammation i tandköttet runt tänderna , ofta på grund av en samling av plack .

Enligt tidning parodontologi , en person med tandlossning kan även drabbas av hjärt-kärl sjukdom (CVD ) , som bevis tyder på en koppling mellan de två .

motverka effekten

Parodontit kan vändas och behandlas på olika sätt . Den tidning parodontologi redovisar en studie där patienter som gavs 1,2 mg doser simvastatin att häva effekterna av parodontit och öka parodontal regeneration upplevt positiva resultat.

Atlanta Tandläkare rapporterar en fem-stegs metod för att motverka effekten av periodontitis. These steg inbegriper kontroll av riskfaktorer , förvaltning Medicinsk behandling , kirurgi , omvärdering och underhåll .

Riskfaktorer kan minskas genom att sätta in en bit plan att undanröja effekterna av trauma , utvinna behandlingsbar tänder , skenor försvagats intilliggande tänderna med antibiotika och att sluta röka . Medicinsk behandlingar inkluderar en djup rengöring för att avlägsna tandsten och plack .

Patienterna ges också instruktioner för personlig hygien planer . Tandläkaren kommer i allmänhet omvärdera patienter sex till 12 veckor efter icke-kirurgisk behandling för att bedöma framsteg och föreslå planer för förbättringar.

operation krävs i mer avancerade stadier av parodontit . Plack och tandsten kan tas bort kirurgiskt , och kirurgiska ingrepp kan korrigera tandköttet och benig missbildningar . Resektiv och regenerativ behandlingar kan också erbjudas för dem som behöver opereras.

Efter varje behandling för att motverka effekterna av parodontit , kommer tandläkaren föreslå metoder för att hålla tillståndet i schack och en efterbehandling schemat för underhåll behandlingar .

naturläkemedel

Naturläkemedel kan också prövas för att minska inflammation och gör tandköttet friskare . Atlanta Tandläkare rekommenderar gurgla med god kvalitet honung . Manuka honung från Nya Zeeland är ett bra alternativ .

Previous:nothing Next:muskel övningar för TMJ

Relaterade artiklar


 • olika typer av tandvård vasaller
 • hur man tar bäst hand om ditt barns tänder
 • hur man håller kostnaderna nere när du väljer en individuell tandvårdsförsäkringen plan
 • kan parodontit vändas ?
 • tonsillolit avhjälpa
 • hur man hittar lågprisflyg tandimplantat
 • Hur du tar hand om dina tänder i Santa Fe nm
 • muskel övningar för TMJ
 • tandvärk huskurer med väteperoxid
 • skäl för att få proteser
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com