muskel övningar för TMJ

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-04-28
Det finns två huvudsakliga typer av smärta som orsakas av käkleden sjukdom ( TMJ ) , som båda kan lindras med olika övningar . En orsakas av stelhet och spänningar i sidan av käken som är oanvända , medan den andra orsakas av en felaktig öppning av munnen som är ett resultat av ena sidan av käken överutnyttjades

Du behöver : .
Lista över tandläkare som utför kvicksilveravskiljning.

Smärta från Styvhet

stretcha musklerna på sidan av käken som blivit tätt kan hjälpa till att lossa området och minska smärtan . Den här övningen görs genom att långsamt öppna munnen så stort så bekvämt möjligt och sedan stänga munnen långsamt . Nästa steg är att öppna munnen långsamt mete botten av munnen till höger och stänger försiktigt till det normala läget. Då detta steg upprepas men vinklad åt vänster . Dessa stretching övningar bör upprepas tills käkmusklerna känner lösare . Den sträcker sig kan även utökas med hjälp av handen för att sträcka bara lite längre , så länge det inte är smärtsamt .

Smärta från Shifting

TMJ orsakar ofta i käken för att växla till den sida som överutnyttjas , vilket kan vara smärtsamt . En övning att justera käken kan hjälpa till att hantera smärtan . Detta arbete måste göras framför en spegel för att säkerställa korrekt justerad. Först , öppna och stänga munnen ett par gånger för att se hur mycket din käke förskjuts åt sidan sedan medvetet flytta käken till en normal position , med hjälp av en liten tryck från din hand om det behövs . Öppna och stäng munnen så det är i rak vinkel tio gånger . Upprepa ställa ytterligare två gånger . Om det är svårt att se korrekt skift , kan du sätta ett märke eller en etikett i mitten av hakan och en annan i mitten av överläppen .

Bästa resultat

övningar bör göras fyra till sex dagar per vecka och minskade om du upplever någon smärta . Känsla sträckan är bra, men att känna några kraftiga smärtor eller smärtor som uppstår under träning och förblir flera timmar efteråt är tecken för att stoppa eller minska motion .

För att få bästa resultat från dessa två övningar , över-the- counter anti-inflammatoriska läkemedel kan tas och en varm kompress kan läggas på käkmusklerna före och under träning . Det är också viktigt att känna sig avslappnade före, under och efter träning , eftersom stress ofta kan göra TMJ smärta värre .

Previous:nothing Next:tandvärk huskurer med väteperoxid

Relaterade artiklar


 • olika typer av tandvård vasaller
 • tonsillolit avhjälpa
 • hur man ska äta godis och sötsaker utan att få hål i tänderna
 • skäl för att få proteser
 • tandvärk huskurer med väteperoxid
 • hur man håller kostnaderna nere när du väljer en individuell tandvårdsförsäkringen plan
 • muskel övningar för TMJ
 • hur man tar bäst hand om ditt barns tänder
 • hur man hittar lågprisflyg tandimplantat
 • Hur du tar hand om dina tänder i Santa Fe nm
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com