olika typer av tandvård vasaller

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-04-17
En tandläkare hållaren är en ortodontisk enhet som oftast används i fortsatt vård efter avlägsnande av tandställning . Men det finns några olika typer av hållare och en del används av andra skäl än tänder anpassningen . De flesta tandläkare retainers är föreskrivna i ortodontister och skräddarsydda för varje patient

Hawley

Hawley hållarna är de traditionella tråd trotjänare. De har akryl organ som brukar komma i ett antal färg och design alternativ och en bifogad tråd som stöder tänderna . Hawley retainers används under en period av månader efter tandställning har avlägsnats för att se till att tänderna sitter kvar tills de är helt anpassad till sina nya positioner. Dessa retainers kan manuellt finjusteras av din ortodontist över tiden . De måste oftast bäras vid alla tillfällen i ca sex månader och sedan bara på natten .

Essix

Essix vasaller är tydliga , plast apparater som tillverkats för att passa över en hel rad ( antingen upp eller längst ned ) av tänder . Dessa utför samma väsentliga funktion som Hawley vasaller men är i allmänhet föreskrivs för mindre allvarliga fall . Essix retainers är också mer diskret . Liksom Hawley hållarna måste Essix sorten bäras oavbrutet under en tid och då endast på natten .

Bonded

Bonded trotjänare är permanent eller semi-permanent bundna, eller cementerade , på baksidan av tänderna . Dessa används i de svåraste fallen och i allmänhet endast på den nedre tänderna . Beroende på omständigheterna kan de tas bort under en period av år eller sitta kvar hela livet.

Positionering

I situationer där tänder behöver ytterligare justeringar efter avlägsnande av hängslen , gummi eller plast vasaller positionering kan användas . Dessa ser något som idrott tandskydd och komma med egna instruktioner från din ortodontist när att bära dem . Små justeringar till hållaren design görs av din ortodontist över tiden .

spjälsäng

spjälsäng eller tungan- bur, vasaller användas till patienter med " tunga dragkraft . " Tongue dragkraft orsakar tungan för att stöta sig okontrollerat i öppningen mellan tänderna , vilket leder till tal problem . Spjälsäng retainers har barer som hänger ner från taket i munnen , förhindra tungan från fotografering framåt . Så småningom tungan justerar och hållare får tas bort .

TMD

Temporomandibular sjukdom ( TMD ) är en smärtsam sjukdom som orsakas av tänderna felaktig inriktning eller slipning . De flesta drabbade slipa sina tänder i sömnen . En särskild tandskydd snygg TMD hållare kan förskrivas för att förhindra detta slipning på natten .

Previous:nothing Next:nothing

Relaterade artiklar


 • olika typer av tandvård vasaller
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com