tonsillolit avhjälpa

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-04-21
Tonsilloliths , även känd som tonsill stenar , är små vita klumpar som ligger på tonsiller eller i bak i munnen . Så småningom stenarna lossnar och är antingen sväljs eller hostas upp . Tonsilloliths är ofta mycket obehagligt , och de kan ofta orsaka dålig andedräkt , men är sällan farliga . Tonsill stenar kan orsakas av en ansamling av döda vita blodkroppar eller olika muntliga bakterier . Överaktiv spottkörtlar kan också orsaka tonsilloliths , som kan ett överflöd av slem

Symtom

Mindre tonsill stenar inte kan ge några symptom, men de större kluster tenderar att vara lättare att identifiera . Några symptom på tonsill stenar är en känsla i halsen åtstramning , en metallisk smak i munnen och hosta . Ofta de som lider av tonsilloliths erfarenhet återkommande halitosis och tonsiller infektioner . Andra symtom av mer utvecklade tonsill stenar har ont i halsen , med tillhörande vit skräp , och svårigheter att svälja.

Diagnos

En visuell undersökning av strupe kan vanligen diagnostisera tonsilloliths . Om ett tydligt uttryck inte är närvarande i halsen , kan de påvisas på röntgen . Det är möjligt för mindre tonsill stenar att vara närvarande utan symtom eller en tydlig visuell manifestation .

enkla hem rättsmedel

symptomgivande stenar kräver ingen behandling . Regelbundna saltvatten gurgla kan ofta lindra obehag men inte alltid ta bort stenarna själva . Det är möjligt att försöka driva bort synliga tonsill stenar med hjälp av en fuktad bomullspinne att bryta sten bort av halsen . Detta kan vara en svår metod för behandling för att försöka eftersom det kräver en stark kräkreflex .

mer avancerade Huskurer

Ett mer effektivt alternativ till bomullspinnar använder en högtryckstvätt plocka . Sikta ett vatten plocka på en mitten-till högt tryck inställningen direkt på stenar kan få bort dem från tonsiller . Försiktighet måste användas med någon metod försöker att fysiskt ta bort stenarna som vävnadsskada kan uppstå . En annan effektiv form av behandling är att använda en probiotisk kultur som kallas acidophilus . Acidophilus hjälper till att minska mängden skadliga bakterier och jäst i munnen och kan köpas på de flesta hälso-mataffärerna .

behandling av läkare

En läkare kan ordinera antibiotika i ett försök att behandla tonsilloliths , men antibiotika kommer ofta inte ta itu med de bakomliggande orsaken själv , vilket resulterar i upprepningar . Om stenarna blir mycket stora och symptomatisk , kan operation krävas för att ta bort stenarna . Proceduren är relativt enkel och icke-invasiv eftersom en lokal bedövningsmedlet kan användas och generell anestesi behövs inte .

Förebyggande

Återkommande tonsill stenar är vanliga i de med återkommande halsfluss . Det bästa sättet att förhindra tonsilloliths från återkommer är att genomgå en operation för att ta bort tonsillerna . Regelbundna muntliga hygien som gurgla med saltvatten och munvatten kan också förhindra uppkomsten av tonsill stenar .

Previous:nothing Next:hur man hittar lågprisflyg tandimplantat

Relaterade artiklar


 • tonsillolit avhjälpa
 • olika typer av tandvård vasaller
 • hur man hittar lågprisflyg tandimplantat
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com