Invisalign kostnaden jämfört med vanliga hängslen

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-05-15
Efter bestämning ett behov av hängslen för ditt barn eller för dig själv , är frågan folk nu undrar om kostnaden för Invisalign som hängslen jämfört med vanliga metall slag . Har de kostar mer än metall hängslen , och i så fall hur mycket mer ? ? Kommer de att fungera lika bra

Du behöver : .
Titta vad du äter
Använd mjuk tandborste .
Läs mouthcare ingredienser .

Funktion

Invisalign är ett mer attraktivt val för många människor , eftersom Invisalign syns inte som metall hängslen . Invisalign använder en rad tydliga , löstagbara Skenorna att flytta tänderna med tiden . Du kommer att bära Invisalign vid alla tillfällen utom i samband med måltider .

Potentiella

Enligt Board Certified ortodontist Jerome Shuman , skriva för bracesquestions. com visade en undersökning från 2005 att medan Invisalign hängslen fungerade bra för stängning små utrymmen och uträtning front tänder , de var inte lika framgångsrika på att korrigera en allvarlig överbett , underbett eller korrigera ryggproblem tand bita . Regelbunden tandreglering hängslen kommer att göra ett bättre jobb för de mer allvarliga tillstånd.

Överväganden

Shurman påpekar dock att det har varit framsteg Invisalign , som innebär att använda gummiband , för att rätta bita problem . Din tandläkare ska kunna berätta för dig om ditt bett problem är en som Invisalign kan rätta , eller om du ska använda metall eller tydliga hängslen istället . Om bär metall eller tydliga hängslen är något du absolut inte vill göra , kan du begränsa kanske din tid i dem , åtminstone , genom att bära Invisalign för en del av tiden och sedan slutar upp med traditionella hängslen , enligt Shurman .

Expert Insight

Enligt Shurman forskning , är den nationella genomsnittliga kostnaden för Invisalign ca $ 5. 000. Det nationella genomsnittliga kostnaden för hängslen är $ 4. 941 för barn och $ 5. 354 för vuxna . En annan faktor att beakta i kostnaden för Invisalign är om du kommer att använda en tandläkare eller en ortodontist . Använda en ortodontist förmodligen kommer att kosta dig mer än att använda en tandläkare , eftersom ortodontister är specialister och har genomgått ytterligare utbildning i riktning tänder . Därför , när du jämför vad en ortodontist debiterar för Invisalign jämfört med hängslen , kommer Invisalign kostar i genomsnitt $ 500 till $ 1000 mer .

Forskning

Du kommer att vilja ta reda på om tandvårdsförsäkringen kommer att omfatta Invisalign treatmensts . De flesta människor tycker att deras täckning med Invisalign är densamma som med andra tandreglering förfaranden , enligt DocShop. com .

Previous:nothing Next:abscessed tand & trigeminusnerven smärta

Relaterade artiklar


 • hur man vitare tänder enkelt hemma
 • abscessed tand & trigeminusnerven smärta
 • tonsillolit avhjälpa
 • hur man håller kostnaderna nere när du väljer en individuell tandvårdsförsäkringen plan
 • att röka efter att få din visdom tänder utdragna
 • symptom på koppar allergi beror på tandställning
 • tandvärk huskurer med väteperoxid
 • olika typer av tandvård vasaller
 • hur man hittar en holistisk eller kvicksilverfri tandläkare
 • hur man kan bli av gula tänder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com