abscessed tand & trigeminusnerven smärta

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-05-14
En tand som har blivit infekterade kallas en abscessed tand . En abscessed tand resultat vanligtvis från tandköttsproblem eller tandröta , när en infektion föreligger djupt inne i tandköttet eller tand . När det finns en infektion närvarande som är allvarlig nog att irritera trigeminusnerven kan extrem smärta uppstå . Denna smärta beskrivs ofta som en peta eller stötte känsla och i vissa fall , känslan av " stickningar " som plötsligt förvandlas till en känsla av elektrisk chock-liknande huggande känsla .

Du behöver :
Titta på vad du äter
. Använd mjuk tandborste .
Läs mouthcare ingredienser .

trigeminusnerven

trigeminusnerven är en stor nerv som finns i huvudet . Denna nerv ansvarar för att skicka impulser från förnimmelser , beröring, smärta och tryck i ansiktet till hjärnan . De områden i ansiktet inkluderar pannan , runt ögonen , käken och tandköttet . Den trigeminusnerven separerar i tre olika grenar , varför känslor kan kännas på ett helt sidan av ansiktet . Denna smärta kallas trigeminusneuralgi , även känd som TIC douloureux . När smärtan från en abscessed tand är närvarande , skickar trigeminusnerven att smärta impuls till hjärnan .

Abscessed Tooth Symtom

karies, tandköttsinflammation eller trauma mot tanden kan orsaka en infektion . Om infektionen inte behandlas kan bakterier finna sin väg in i mitten av tanden , det så kallade massa . Ett vanligt symptom på en abscessed tand är en svår tandvärk , men andra symtom som feber , rodnad eller svullnad i tandköttet , smärta eller obehag när man tuggar och allmän sjukdomskänsla kan också förekomma . Om en tand abscess är inte behandlas kan infektionen fortsätter att sprida sig till käkbenet , mjukdelar områden och sinus hålrum .

Diagnos

Om du tror att du har en abscessed tand , är din första åtgärd att ringa din tandläkare för att boka en omedelbar möte. Din tandläkare kommer att kontrollera tanden med ett dentalt instrument och du kan känna smärta när han gör detta . Om han märker att tandköttet är svullet och rött , kan han misstänker en abscessed tand . Röntgen av tanden kan också vidtas .

Behandling

Målet med behandlingen är att förhindra förlusten av tanden . Att befria tand av infektion , kan det behöva tömmas , vilket sker genom att göra en rotfyllning . Ibland ett litet snitt kan göras i tandköttet , som gör det möjligt att infektionen till avlopp. Tyvärr , om skadan är alltför svår , kan tanden måste utvinnas . Antibiotika är ofta skrivs för att bekämpa infektionen

Förebyggande

För att förhindra med en abscessed tand du bör följa grundläggande munhygien . borste och tandtråd dagligen och se till att du ser din tandläkare regelbundet . Om du skulle uppleva trauma till din tand , se din tandläkare omedelbart .

Previous:nothing Next:muntliga neuropatisk smärta störning

Relaterade artiklar


 • hem rättsmedel för blödande tandkött
 • hur att välja mellan Invisalign och hängslen
 • Hur du tar hand om dina tänder i Santa Fe nm
 • tonsillolit avhjälpa
 • hur man hittar en holistisk eller kvicksilverfri tandläkare
 • hur man vitare tänder enkelt hemma
 • tandvärk huskurer med väteperoxid
 • hur man håller kostnaderna nere när du väljer en individuell tandvårdsförsäkringen plan
 • effekterna av munvatten
 • muntliga neuropatisk smärta störning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com