arbetsuppgifter och ansvar i det dagliga jobbet med en tandläkare

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-05-28
En tandläkare måste bära flera " hattar "i hans vardagliga arbete , bland annat från en pedagog , en förtrogen , en skicklig tekniker , en problemlösare , och mest av allt , en vän . En tandläkare måste vara vänlig , kunnig och kunna kommunicera med sina patienter om deras tandhälsa

Historia

En tandläkare är läkare med odontologi ( DMD ) eller en läkare tandhälsa ( DDH ) . Han har en kandidatexamen inom vetenskap och har även examen från tandläkarhögskolan , vilket är ytterligare 4 år på college . Efter avslutad tandläkarutbildning , måste de flesta tandläkare klara ett nationellt prov för att öva .

Identifiering

En undersökning av munhåla utförs och alla identifierade problem noteras på patientens diagrammet .

Problem och lösningar

Undersökningen kommer att avslöja problem som håligheter , förfall , och tandköttsproblem . När detta tandläkaren kommer att inrätta en behandlingsplan för att åtgärda problemen.

Förebyggande vård

Tandläkaren är ansvarig för en fullständig , övergripande vårdplan som innefattar en undersökning , röntgen , en rengöring av en licensierad tandhygienist , och följa upp möten för att åtgärda problemet områden . Efter att problemen har korrekt behandlat en rengöring och tentamen mötet är bokat var 6 månader för att säkerställa bästa tandhälsan hos patienten .

Förutom de allmänna tandläkare

Vissa tandläkare väljer att flytta in i en specialitet och bli en ortodontist ( hängslen och kosmetisk tandvård ) , parodontolog ( tandköttsproblem specialitet ) , endodontist ( specialitet rotfyllning ) eller muntliga kirurg ( utvinna problem tänder ) . Alla dessa tandläkare är allmänna tandläkare , men har vidtagit ytterligare kurser genom sin tandläkare för att bli specialist inom sitt område.

Previous:nothing Next:hem åtgärda för att ta bort fläckar från tänderna

Relaterade artiklar


 • anslutning av tinnitus & TMJ sjukdom
 • muntliga neuropatisk smärta störning
 • hur man ska äta godis och sötsaker utan att få hål i tänderna
 • symptom på tandköttsproblem
 • övningar för att lindra TMJ
 • TMJ övningar för diskbråck
 • Vad är krokar på ortodontisk hängslen för?
 • hur man undviker farorna med tandblekning
 • hur att välja mellan Invisalign och hängslen
 • arbetsuppgifter och ansvar i det dagliga jobbet med en tandläkare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com