effekterna av munvatten

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-05-04
Om du använder munvatten som en del av din normala hygien rutin , kanske du vill ompröva . Den genomsnittliga munvatten från din lokala mataffär är faktiskt upp till 26 % etanol . Med andra ord, du gurgla faktiskt med en produkt som innehåller mer alkohol än ditt senaste glas vin

. Överanvändning

överanvändning av munvatten är något som bör undvikas till varje pris . Om du befinner dig swishing kontinuerligt under dagen , sluta . Du kan göra mer skada än nytta och följden kan bli en överväxt av bakterier . En Newsweek artikeln förklarar att munvatten faktiskt inte dödar bakterier i munnen , som vissa kan tro . Egentligen kan munvatten orsaka överväxt av bakterier . Den alkohol i munvatten kan orsaka ett tillstånd som kallas " torr mun " när munvatten är överutnyttjas . Detta gör att antalet bakterier i munnen att öka.

tänderna

Lite kända fakta om alkohol-baserade munvatten är att de kan ge fläckar på tänderna . Inte bara det , men din favorit munvatten kan faktiskt vara ansvarig för att orsaka karies . United Dental Resurser på Kreta , varnar Illinois att lösningsmedlet egenskaper alkohol faktiskt kan lösa fyllningar , tätningsmedel , limning och cement används för att fästa hängslen till tänderna . Fördelningen av någon av dessa kan lämna dörren vidöppen för karies .

recept

Prescription munvatten innehåller ofta mer alkohol än over-the-counter varumärken . Men det är en annan produkt i receptbelagda munvatten som är mycket oroande . Klorhexidin är ett antiseptiskt förknippad med flera negativa bieffekter , enligt Saint Martins University of Lacey , Washington . Dessa inkluderar en brännande känsla i munnen och till och med cancerframkallande effekter .

toxicitet

Munvatten ska alltid förvaras utom räckhåll för barn eftersom intag av för mycket kan vara giftiga . I själva verket tar den amerikanska Environmental Protection Agency ( EPA ) hot om munvatten toxicitet så stort allvar , det kräver tillverkare av munvatten innehåller tre gram eller mer av etanol infoga barnsäkra lock som en del av sina förpackningar .

något att tänka på

Familj Svag tandvård Gering , Nebraska förklarar att det finns ett säkert sätt att rengöra munnen utan användning av kommersiella munvatten som innehåller alkohol . Till exempel gjorde en koksaltlösning skölja av en halv tesked salt i kombination med åtta gram vatten är ett hälsosammare alternativ . Bakpulver kan vara lika effektiv , och en halv tesked blandas med åtta gram vatten skapar en uppfriskande cleanser för munnen .

Previous:nothing Next:hur man kan bli av gula tänder

Relaterade artiklar


 • effekterna av munvatten
 • olika typer av tandvård vasaller
 • hur man tar bäst hand om ditt barns tänder
 • kan parodontit vändas ?
 • TMJ övningar för diskbråck
 • skäl för att få proteser
 • hur man kan bli av gula tänder
 • symptom på koppar allergi beror på tandställning
 • tandvärk huskurer med väteperoxid
 • hur man håller kostnaderna nere när du väljer en individuell tandvårdsförsäkringen plan
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com