hem rättsmedel för blödande tandkött

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-05-06
Blödande tandkött kan orsakas av ett antal faktorer . Den främsta orsaken till blödande tandkött är gingivit , en form av tandlossning . Tandkött kan också blöda på grund av dålig munhygien . Om ditt tandkött blöder ofta när du borstar , bör du besöka din tandläkare omedelbart så att en korrekt diagnos kan göras . Under tiden finns det några saker du kan göra hemma för att minska blödning från tandköttet

Naturläkemedel för . Blödande tandkött

När blödningen orsakas av svullnad , fungerar en saltlösning underverk . För att göra det , blanda ett glas ljummet vatten med 1 tsk . salt. Skölj med denna lösning två gånger om dagen för att öka blodcirkulationen i tandköttet och minska blödning och svullnad .

Ett annat vanligt i hemmet som kan stoppa blödningen är svart te . Håll en blöt tepåse mot området där ditt tandkött som blöder . Denna metod fungerar eftersom tebladen innehåller garvsyra , en naturlig sammandragande . Det sägs också ha smärtstillande egenskaper .

bakpulver kan användas för att behandla tandköttet blödning orsakad av tandköttsinflammation eller andra former av tandlossning . Gör en pasta av bakpulver och vatten och lägg på det drabbade området . Använd detta hem avhjälpa en gång varannan dag . Överanvändning har potential att faktiskt irriterande tandköttet ytterligare .

Diet

kost är också en viktig faktor när det gäller att blödande tandkött . Öka ditt intag av ekologiska frukter och grönsaker för att främja munhälsan . Om du inte får tillräckligt med C-vitamin från livsmedel , ta ett kosttillskott . C-vitamin är viktigt för vävnad hälsa, inbegripet hälsa tandköttet . Undvik sockerhaltiga och stärkelserika livsmedel samt krispigt mat som kan förvärra känsligt tandkött och orsaka ytterligare blödningar .

munhygien

Många gånger blödningen orsakas av felaktig munhygien . Var uppmärksam på hur du tandtråd och borsta tänderna . Tandköttet kan blöda under tandtråd om du inte är van vid att använda tandtråd regelbundet . Tandtråd varje dag minst en gång , helst före sänggåendet . Kom ihåg att svepa tandtråd runt varje tand att ta bort plack ordentligt . Eftersom en hård tandborste kan också vara att skylla , använd en mjuk tandborste för att försiktigt borsta tänderna . Var särskilt försiktig runt tandköttet områden . Avsluta din munhygien rutin genom att skölja med varmt vatten blandat med en over-the-counter munnen tvätta . Utveckla och upprätthålla en god munhygien vanor är det bästa sättet att stoppa tandkött från blödningar och för att förhindra det i framtiden .

Previous:nothing Next:Oral-B vs sonic vård





Relaterade artiklar


 • olika typer av tandvård vasaller
 • hur man vitare tänder enkelt hemma
 • symptom på koppar allergi beror på tandställning
 • hur man tar bäst hand om ditt barns tänder
 • hur man hittar lågprisflyg tandimplantat
 • skäl för att få proteser
 • kan parodontit vändas ?
 • TMJ övningar för diskbråck
 • hur man ska äta godis och sötsaker utan att få hål i tänderna
 • tonsillolit avhjälpa




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com