muntliga neuropatisk smärta störning

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-05-13
Neuropatisk smärta är ofta ett resultat av skador på nervändar eller det centrala nervsystemet i kroppen . Muntlig neuropatisk smärta sjukdom är specifik för nerv smärta upplevt i munnen . Skälen till denna sjukdom är omfattande och kan hänföras till ett brett spektrum av sjukdomar och skador i nervändarna finns i munnen . Behandling för oral neuropatisk smärta störning inkluderar användning av läkemedel

Om

Oral neuropatisk smärta sjukdom är en mycket specifik typ av smärta i munnen . Enligt Dr Mariella Padilla , Dr Glenn Clark och Dr Robert Merrill , skriver i Journal of American Dental Association ( JADA ) kan neuropatisk smärta bero på en mängd olika sjukdomar och skador på nervändar . Som ett resultat av nervändarna ständigt skjuter och skicka smärta genom det centrala nervsystemet .

Orsaker

Dr Padilla och hennes kollegor visar att det finns ett antal olika sjukdomar som kan leda till muntliga neuropatisk smärta störning . Dessa inkluderar cancer, diabetes, hiv /aids och systemisk lupus . Dessutom kan skador på ansiktet eller munnen utlösa muntliga neuropatisk smärta. Skador på perifera nervändar kan resultera i nerverna på att hämta neuron vägar , vilket kan resultera i smärtsamma upplevelser . Dessutom , eftersom kroppen försöker föryngra från skadliga resultaten av sjukdomar som diabetes och lupus kan nervändar brand slumpmässigt , vilket kan orsaka dig extrem smärta .

Symtom

Ofta symtom vid neuropatisk smärta störning faller i två kategorier-brännande känsla och stickningar och domningar . Enligt Dr Padilla och hennes kollegor är brännande känsla upplevs som om huden eller slemhinnorna i munnen smärtsamt har blivit brända av en kemikalie. Detta brännande känsla kan expandera utanför munnen på läpparna och huden omedelbart intill munnen . Stickningar och domningar kan också upplevas direkt i munnen eller på huden direkt runt munnen och läpparna .

Behandling

Enligt Dr Padilla och hennes kollegor , en gång en diagnos av muntliga neuropatisk smärta sjukdom har gjort , är den primära metoden för behandling genom medicinering . Det finns flera metoder för leverans av läkemedel , inklusive aktuell analgetika , vilket bedövar smärtan i det drabbade området. Analgetika kan levereras via huden fläckar som är speciellt utformade för att användas i munnen , eller krämer . Medicated tuggummin och godis är också en annan metod för att ge mediciner som behandlar de unika nervsmärta av muntliga neuropatisk smärta störning .

Prognos

Enligt Dr Padilla och hennes kollegor , behandling och långsiktiga prognosen för personer med muntliga neuropatisk smärta sjukdom har förbättrats under de senaste åren . Till stor del beror detta på ökad förståelse för hur smärta fungerar i kroppen och vad som utlöser smärtsamma neuropatisk smärta symptom . Som mediciner och medicinering leveranssystem har förbättrats , så har den långsiktiga behandlingen av denna smärtsamma sjukdom .

Previous:nothing Next:hur att välja mellan Invisalign och hängslen

Relaterade artiklar


 • att röka efter att få din visdom tänder utdragna
 • hur man tar bäst hand om ditt barns tänder
 • symptom på koppar allergi beror på tandställning
 • anslutning av tinnitus & TMJ sjukdom
 • hem rättsmedel för tandköttet smärta
 • hur man hittar lågprisflyg tandimplantat
 • TMJ övningar för diskbråck
 • effekterna av munvatten
 • skäl för att få proteser
 • muntliga neuropatisk smärta störning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com