övningar för att lindra TMJ

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-05-25
TMJ ( käkleden ) sjukdom är något av ett antal problem med lederna som förbinder den övre käken till underkäken . TMJ sjukdomar kan vara mycket smärtsamt , och komplett botemedel för dessa villkor är inte vanligt . Dock kan ett antal muskelavslappnande övningar hjälpa till att lindra smärta i samband med en TMJ sjukdom

den mjuka gommen Motion

Sitter rakt upp, nära tänderna ( men inte bita ) och placera spetsen på din tunga mot gommen . Skjut tungan bakåt tills du känner du en mjuk yta ( mjuka gommen ) på baksidan av taket på munnen . Håll tungan där och långsamt öppna munnen tills tungan naturligt drar sig undan från den mjuka gommen . Denna övning kan vara mycket svårt på ömma TMJs , så gör detta endast ett fåtal gånger per dag vid första och arbeta upp till mer senare . Med lite övning myra lite tid kan dock detta arbete göra underverk på att lindra smärta TMJ .

Jaw Avvikelse Motion

Jaw avvikelser kan förknippas med en TMJ sjukdom och kan orsaka en obalans i styrkan av de två TMJs . Jaw avvikelse uppstår när musklerna i en gemensam är starkare än den andra , vilket gör att munnen kan öppna på en udda vinkel . Den här övningen är relativt enkel och kan bidra till att korrigera detta villkor genom att stärka den svaga gemensamma .

Tittar in en spegel , långsamt öppna och stänga munnen i din naturliga sätt att avgöra vid vilken vinkel munnen öppnas . Om det är svårt att säga vilken sida din käke öppnas . Håll något rak , som en linjal , vertikalt framför mitten av hakan . när du öppnar din mun . Detta riktanslaget bör hjälpa dig att avgöra vilken sida munnen öppnas .

Öppna munnen långsamt , försöker att göra det och samtidigt hålla hakan centrerad , korrigera obalansen och inte låta munnen för att öppna en vinkel . Har 10 av dessa tre gånger , vilket leder till tre separata uppsättningar av 10 repetitioner . Detta kan vara svårt i början och orsaka belastning för svaga muskler i ena sidan av käken , men det kommer att bidra till att stärka denna svaga sida och rätta till obalansen.

muskeltöjningar Motion

Om du inte har en avvek käke , denna enkla övning kan tänja och arbeta musklerna för att minska smärta och minska möjligheten att utveckla ett avvek käke .

Öppna munnen normalt och sakta så stort du kan samtidigt bibehålla en viss nivå av komfort , sedan sakta stänga den . Sedan öppnar munnen långsamt till vänster på samma sätt , stänga långsamt efteråt . Slutligen , gör samma sak på höger sida av munnen . Detta kan göras flera gånger per dag i praktiskt taget alla miljöer , kommer att hålla TMJ musklerna starka , och kan hjälpa till att lindra smärta och tryck i samband med TMJ smärta .

Previous:nothing Next:visdomständer extraktion komplikationer

Relaterade artiklar


 • olika typer av tandvård vasaller
 • hur man kan förhindra att få Cankerskav
 • kan parodontit vändas ?
 • hur man håller kostnaderna nere när du väljer en individuell tandvårdsförsäkringen plan
 • tandvård verktyg som används i en rotfyllning
 • att röka efter att få din visdom tänder utdragna
 • muskel övningar för TMJ
 • hur man hittar en holistisk eller kvicksilverfri tandläkare
 • hur man hittar lågprisflyg tandimplantat
 • symptom på tandköttsproblem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com