säkerhet för att avlägsna kvicksilver fyllningar

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-05-31
Silver amalgamfyllningar innehålla kvicksilver , oftast blandat med andra metaller . På grund av Merkurius toxicitet , vissa människor med amalgamfyllningar välja att ha fyllningar ersättas med annat material , till exempel komposit . Om du vill ha silver amalgamfyllningar ersättas , välj en tandläkare med erfarenhet av säker hantering av kvicksilver fyllningar för att undvika större exponering för kvicksilver

orsaker

The American Dental Association stöder den pågående säkerhet fyllningar kvicksilver amalgam och anser att några direkta bevis band deras användning till medicinska problem eller toxicitet i patienten . Trots detta kan en patient välja att ha fyllningar ersatts på grund av en upplevd koppling mellan kvicksilver och en kronisk medicinskt problem eller för kosmetiska utseende av porslin eller komposit fyllningar, som ser ut som naturliga tänder. I andra fall kan ytterligare förfall hota en tand med en amalgamfyllning och patienten väljer denna möjlighet att ersätta hela kvicksilver fyllning .

som funderar på att byta ut amalgamfyllningar , observera att andra typer av fyllningar , till exempel komposit , behöva bytas ut oftare än fyllningar kvicksilver amalgam , vilket kräver potentiellt mer tandbehandlingar över livet på patienten . Dessutom stör avlägsnande av fyllningar kvicksilver amalgam dem och bryter upp dem , potentiellt utsätta patienten för att mer kvicksilver genom att svälja eller andas den i under deras avskaffande än genom att hålla dem intakta . Diskutera med din tandläkare om fördelarna och riskerna med kvicksilver fyllning avlägsnas innan du fortsätter. />
När kvicksilverfyllningar tas bort, måste kvicksilvret tas om hand på rätt sätt för att minska miljöpåverkan av kvicksilver, som kan hamna i vattenförsörjningen eller förorena marken. Om du är orolig för de miljömässiga konsekvenserna av att ha din kvicksilverfyllningar bort , fråga din tandläkare om rutiner för säkert bortskaffande av kvicksilver fyllningar . Avfallshantering program hjälp kontor säkert avyttra potentiellt giftiga ämnen som kvicksilver .

Säkerhet

Om du väljer att ta bort dina amalgamfyllningar , be din tandläkare att tillhandahålla vissa tjänster för att säkerställa din säkerhet från ytterligare exponering av kvicksilver. Först och främst för att minska risken för att svälja, be din tandläkare att placera en tand damm , vilket skapar en barriär mellan det arbete som görs och matstrupen . Fråga tandläkaren att hålla arbetsområdet cool med en konstant ström av vatten under fyllningen bort . Fråga om din tandläkare rutiner för att hålla kvicksilver ur luften . Vissa tandläkare att ge syrgas till en patient med kvicksilverfyllningar bort för att skydda från att andas luftburna kvicksilver . Leta efter en luftrenare för att ta bort luftburna kvicksilver från luften på kontoret .

Previous:nothing Next:hur kan lysa dina tänder med peroxid

Relaterade artiklar


 • hur man försäkra sig mot dålig tandhälsa , rengöra tungan
 • olja av oregano och ilningar i tänderna
 • hur att bleka tänderna för billiga hemma
 • tonsillolit avhjälpa
 • hur man kan bli av gula tänder
 • tandvärk huskurer med väteperoxid
 • symptom på koppar allergi beror på tandställning
 • vad är en bro på tänder ?
 • visdomständer extraktion komplikationer
 • hur man hittar prisvärda tandimplantat
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com