tandvård verktyg som används i en rotfyllning

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-05-16
En rotfyllning är ett förfarande används för att spara en tand som annars måste utvinnas . Framförd av antingen allmän tandläkare eller endodontists , rotfyllningar hjälpa tänder som upplever fysisk irritation eller ilningar i tänderna som en följd av bakterier i massa ( det mjuka materialet av tanden som innehåller blodkärl och nerver ) . Bakterierna kan resultera i en böld --- ett område med pus , som tyder på infektion . Rotfyllningar hjälper också spara tänder som har upplevt trauma, till exempel en träff , enligt Torres och Ehrlich Modern Dental Assisting .

Diagnos

Tandläkaren kan använda i slutet av en mun spegel handtag att utföra ett Slagprovning genom att trycka på toppen av en molar eller på kanten av en främre tand . Spegeln handtaget används för att kontrollera inflammation i vävnaderna runt roten spetsen av tanden . Dessutom kan en tandläkare plats is, torris eller koldioxid nära tandköttskanten på tanden problemet att bestämma svar av tanden för kyla. Ett oåterkalleligt problem noteras om kylan lindrar smärtan eller orsakar en stark och kvardröjande smärta . Initial röntgen ger också information om problemet tanden .

Förberedelser

Om en tand är mycket viktigt ( liv) innan en rotfyllning behandling kommer tandläkaren använder lokalbedövning agent för att bedöva området . Muntlig eller inandning lugnande finns även för patienter som är mycket oroliga för förfarandet . Att isolera och desinfektera området av tanden som det arbetas med , tandläkaren använder sedan ett objekt kallas för en kofferdam --- en tunn , töjbart latex eller latex-fritt material --- samt en antimikrobiell lösning som heter natriumhypoklorit.

Rengöring

Tandläkaren använder en höghastighetsanslutning handstycket för att skapa en öppning i tanden. En endodontisk Explorer hjälper att hitta öppningar rotfyllning och en sked grävmaskin tar bort massa vävnad och förfall . En ta upp är ett tunt , böjligt instrument med fraktfartygens-liknande tillägg som tar bort vitala massa vävnad från kanalen . Sedan flera filer (K-typ fil , Hedström fil och brotsch fil ) rena , form och förstora massa kanalen . Gummi slutar att glida in på filer förhindra att filerna perforera tandens rot spets . Efter kanalen är ren och formad , bevattnar natriumhypoklorit kanalen . Papper poäng torka sedan kanalen .

Fyllning

Tandläkaren använder guttaperka poäng för att fylla den torra massa kanalen . Guttaperka är ett organiskt ämne som är flytande vid rumstemperatur och blir mjuka vid uppvärmning . Poängen är gjorda av ett gummimaterial som kommer från Palaquium Gutta trädet . Spridare ( instrument med spetsiga ) och pluggers ( instrument med platt tips ) kondenseras och anpassa guttaperka i kanalen .

Sealing

En rotfyllning Försegling är en cement-typ material tandläkaren använder med guttaperka att täta håligheter vid fyllningen . Dessa tätningsmedel kan inkludera kalciumhydroxid , zinkoxid-eugenol och glasionomer . Efter detta placerar tandläkaren en provisorisk fyllning på tanden tills den kan få en permanent krona .

Previous:nothing Next:Invisalign kostnaden jämfört med vanliga hängslen

Relaterade artiklar


 • Invisalign kostnaden jämfört med vanliga hängslen
 • post visdomstand borttagning råd
 • Oral-B vs sonic vård
 • tandvård verktyg som används i en rotfyllning
 • hem rättsmedel för tandköttet smärta
 • hur man håller kostnaderna nere när du väljer en individuell tandvårdsförsäkringen plan
 • skäl för att få proteser
 • hur man kan bli av gula tänder
 • symptom på koppar allergi beror på tandställning
 • hur man hittar en holistisk eller kvicksilverfri tandläkare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com