visdomständer extraktion komplikationer

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-05-25
Visdomständer , även kallade tredje året molarer, vanligtvis bort under tonåren eftersom de flesta käkben är för små för att rymma dessa tänder . Komplikationer från visdomständer extraktion är inte vanliga , men kan förekomma

Dry Socket

Smärta är normalt för ett par dagar efter visdom tänder utvinning , ring din tandläkare om din smärta börjar bli värre när det hade mår bättre . Du kan ha en torr socket , som är den vanligaste komplikationen . När du har en visdomstand bort , fyller öppningen med en blodpropp , som liknar en skorpa på sår , som täcker öppningen . Om blodpropp är rubbas oavsiktligt , kallas detta en torr socket , och det kan orsaka en smärtsam infektion . Din tandläkare kan ge dig antibiotika och instruktioner för att hjälpa den att läka snabbare .

Jawbone Fracture

Avskaffandet av nedre visdomständer kan försvaga käken om rötterna var mycket djup och tandläkaren tvungen att ta bort en ovanligt stor del av ben vid utvinning . Mycket sällan kan ett käkben fraktur uppstår .

nervskada

Domningar och stickningar i tänderna kan haka , underläpp eller tunga förekomma på grund av språkliga nervskador . Detta tillstånd är vanligtvis tillfälliga . i de flesta fall kommer nerven reparerar sig själv och känslighet kommer att återvända inom några månader

Tooth Skador

I sällsynta fall kan din tandläkare kan chip eller skada en närliggande tand eller dess rot under extraktion . Du kan behöva en tand fyllning , rotfyllning eller tandvård mössa att reparera den.

Osteomylitis

I sällsynta fall kan du utveckla en allvarlig komplikation som kallas Osteomylitis . Osteomylitis orsakas när bakterier som kallas Staphylococcus aureus kommer in i käkbenet . Du kan behandlas med månader av antibiotika eller operation för att avlägsna smitta .

Sinus Perforering

Om visdomständerna var högt upp i närheten av sinus hålrum, det finns en liten chans utvinning kan under sinus kaviteten . Om perforering inte läka på egen hand , kan din muntliga kirurg operera för att täcka öppningen med tandköttet .

Previous:nothing Next:hur man hittar prisvärda tandimplantat

Relaterade artiklar


 • hur man kan förhindra att få Cankerskav
 • hem rättsmedel för tandköttet smärta
 • abscessed tand & trigeminusnerven smärta
 • hur man undviker farorna med tandblekning
 • skäl för att få proteser
 • hur man tar bäst hand om ditt barns tänder
 • hur man försäkra sig mot dålig tandhälsa , rengöra tungan
 • Hur hittar jag en tandläkare för en nödsituation apppointment ?
 • effekterna av munvatten
 • hur att välja mellan Invisalign och hängslen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com