Förfarandet för porslin tänder

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-06-29
För vissa är deras leende den viktigaste funktionen på deras ansikte , och när tänderna är missfärgade , krokiga eller kluvet de kan bli självmedveten . Porslinsfasader placeras över tänderna för att förbättra leende och utseende . Porslinet är hållbart , och det är inte benägen att färga över tiden . Faner kan också hjälpa nära klyftor mellan tänderna och reparation de som är skadade

Samråd

Under tröst , är det viktigt att du delar med din tandläkare resultatet du vill förändra ditt utseende . Han kommer att gå över alternativ för att förbättra ditt leende , inklusive talar om vad som väntar under förfarandet, liksom risker , kostnader och eventuella anestesi .

Tandläkaren kommer att ta bilder av tänder och tandkött samt undersöka munnen för att se vad som kan göras för tänderna under förfarandet. Var noga med att ställa frågor om sin upplevelse med porslin tänder , samt hur du kan ta hand om dem efter ingreppet . Be att få se före och efter bilder på andra patienter för att se hur väl tandläkaren har gjort tidigare innan du skriver några papper .

Förfarande

Efter samrådet kommer nästa möte innebär att forma tänderna och ta bort emalj till möjliggöra bättre bindning mellan tänderna och faner . När tänderna är beredda kommer tandläkaren göra intryck av tänderna för att mögel permanenta porslin tänder . Tandläkaren kan då tillämpas ett tillfälligt uppsättning av porslin tänder av estetiska skäl och för att skydda din nya synliga tänder .

Följande utnämningen kommer att bli ett prov på din permanenta porslin tänder . Tandläkaren kommer att sätta dem på tänderna och göra nödvändiga justeringar för att få dem perfekt innan permanent bindning dem till tänderna .

slutligen vid den senaste utnämningen kommer tänderna rengöras grundligt och sedan porslin faner kommer vara förbundna till tänderna med hjälp av komposit cement .

Det finns liten eller ingen smärta som deltar i förfarandet , men en lokalbedövning ges vanligtvis .

Efter ingreppet

När ditt porslin tänder har permanent bundna , skall du vara fri att utföra dagliga aktiviteter. Kalla drycker kan orsaka en liten känslighet i början, så använd ett sugrör för de första dagarna efter ingreppet . Borsta som vanligt , och se till att använda tandtråd för att bibehålla god tandhälsa . Medan porslin är slitstarkt , gör inte något du skulle inte med din ursprungliga tänder som tuggning eller bitning ner på hårda föremål som pennor , metall eller till och med hårda karameller .

Previous:nothing Next:gula tänder hos barn

Relaterade artiklar


 • känsliga tänder och käke smärta
 • naturlig smärtlindring för tandutdragning
 • hur man kan undvika fläckar på tänderna
 • effekterna av munvatten
 • tandvård verktyg som används i en rotfyllning
 • typer av ultratunna tandproteser
 • tandimplantat vs deltoner
 • naturlig tand smärtlindring
 • käke tand smärta
 • vad som väntar när du tar bort tandställning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com