Hur man sköter om tandkronor

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-06-21
Tandkronor är tillverkade av keramik, porslin och guld och ger en omfattande täckning av en skadad tand . Kronor ge den bästa övergripande säkerheten för en tand som är benägen att bryta eller sprickbildning . Beroende på typ , tillfälligt eller permanent , med tillbörlig omsorg en tandkrona kan pågå ett par år till en livstid

Du behöver : .
Soft-borst tandborste
Tandkräm för känsliga tänder .
Tandtråd för känsliga tänder .
Munvatten .

Practice god munhygien


1 .
Borsta tänderna med en mjuk borste tandborste två gånger om dagen med en tandkräm som för känsliga tänder att förhindra agitera tandköttskanten , vilket kan vara inflammerad från att få en tandkrona .
2 .
tandtråd dagligen . Använd en tandtråd för känsliga tänder . Floss tre gånger om dagen för att ta bort mat uppbyggd runt kronan . Tandtråd den tandkrona genom att placera tandtråd på ena sidan av tanden och dra den längs tandköttskanten . Drag inte tandtråden fram och tillbaka längs tandköttskanten , eftersom detta kan lossa kronan och resultera i en oväntad resa till tandläkaren.
3 .
gurgla med antiseptisk skölj en gång dagen. Mat som är fångad mellan tänderna , särskilt runt tandkrona , kan läcka in , vilket resulterar i karies . Använda en munvatten kommer att eliminera orala bakterier och rubba den mat som fastnat i tandköttet . Observera att ett munvatten som innehåller alkohol kan brinna men skadar inte tandvård .

tandkrona känslighet


1.
Undvik klibbig mat som kola , gelé bönor och tuggummi . En tandkrona placeras på tanden med ett skikt av oral cement . Tugga klibbiga livsmedel kan lossa tandkrona från cement .
2 .
Akta er för mat som är för varmt eller för kallt . En tandkrona kan öka känsligheten i tänderna och kan orsaka extrem smärta om tanden utsätts för extrema temperaturer . Undvik kall mat såsom glass , och vara medveten om hur varm ett livsmedel är före tugga .
3 .
Tugga inte svårt livsmedel . Livsmedel som Hard Candy , råa grönsaker, chips och nötter rekommenderas inte för en person med en tandkrona . Tugga hårda livsmedel kan gå sönder och förskjuta krona .
4 .
tugga maten på motsatt sida av munnen av kronans läge , när så är möjligt . Om du gör det kommer att skydda kronan från svåra skador och minska sannolikheten för tandköttet irritation .

tips och varningar


 • gurgla med en alkoholfri munvatten om du nyligen har fick en tandkrona . Eftersom tandkött och tänder är redan inflammerat från tandkrona förfarandet , kan alkohol i munvatten orsaka ytterligare irritation.
 • Kontakta din tandläkare omedelbart om din tandkrona faller av , blir skadad , eller känns lös . Kronan kommer att behöva ersättas eller repareras för att säkerställa din tand hälsa .


 • Previous:nothing Next:Vilka är de behandlingar för TMJ sjukdom ?

  Relaterade artiklar


 • typer av ultratunna tandproteser
 • hem rättsmedel för en känslig tand
 • postoperativ kirurgisk vård för dentala implantat
 • TMJ övningar för diskbråck
 • arbetsuppgifter och ansvar i det dagliga jobbet med en tandläkare
 • kan ett implantat placeras så snart tanden tas bort ?
 • hem rättsmedel för blödande tandkött
 • olika typer av tandvård vasaller
 • hur man kan bli av gula tänder
 • effekterna av munvatten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com