effekten av tandställning

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-06-04
Anatomiska hängslen används för att justera en persons tänder , inklusive behandling för sneda tänder , tänder Buck och andra tandproblem . Dessa dagar , hängslen finns i flera olika typer utöver det vanliga metall

tandläkare eller ortodontist ?

ortodontister är specialtandläkare och har extra utbildning i tillämpningen av hängslen . En vanlig tandläkare i allmänhet inte har dessa extra kvalifikationer och utbildning . Därför , när hängslen behövs måste en ortodontist konsulteras .

typer av hängslen

Det finns flera olika typer av hängslen tillgängliga . De vanligaste är den metall hängslen , som är tillverkade av rostfritt stål , silver eller guld ibland . Om någon har en allergi mot andra metaller , är guld ett bra alternativ eftersom sällan orsakar den en allergisk reaktion . Dessa dagar kan metall hängslen ha olika färgade parentes eller rensa konsoler . Det finns också tandställningar som är placerade bakom tänderna så att de inte märks . En av de nyare typer av hängslen tillgänglig genomskinlig plast typ som passar över tänderna att gradvis räta mindre problem .

Historia

Enligt Archwired. com har hängslen funnits under mycket lång tid, även om de var anordningar långt mer primitiva än vad vi har idag . Arkeologer har funnit bevis i forntida gravar i Egypten och Grekland , där skelett har haft tråd virad runt sina tänder . På 1700-talet utvecklade fransmannen Pierra Fauchard en hästskoformade enhet som kallas en bandeau som utvidgade båge i munnen . Sedan dess har Utlandsstudier fortsatt att förbättras .

Effekter

Hängslen kan användas av barn och vuxna och kan ha positiva effekter . Med raka tänder inte bara förbättrar utseendet , utan hjälper korrigera problem i samband med en förskjutning av tänder , såsom talproblem eller bita och tugga problem . När tänder är raka och inte böjda , de är lättare att hålla ren . En tandborste kan bättre nå ytorna mellan raka tänder . Naturligtvis raka tänder även skapa ett behagligt leende som kan stärka självkänslan .

Kostnad

Kostnaden för ortodontisk hängslen varierar beroende på svårighetsgraden av de inblandade tandproblem . Många tandvårdsförsäkringen planer omfattar fördelar för Utlandsstudier och mest ortodontister gärna arbeta fram en avbetalningsplan , med eller utan handpenning . Även hängslen är inte billiga , de långa sträcker fördelarna är värt kostnaden .

Previous:nothing Next:hur man sköter om en bruten käke

Relaterade artiklar


 • muntliga neuropatisk smärta störning
 • säkerhet för att avlägsna kvicksilver fyllningar
 • vad som väntar den första dagen av att ha ett tandimplantat
 • hem åtgärda för att ta bort fläckar från tänderna
 • hur man sköter om en bruten käke
 • eftervård av visdomständer avlägsnande
 • visdomständer extraktion komplikationer
 • effekterna av munvatten
 • käke tand smärta
 • hem rättsmedel för tandköttet smärta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com