eftervård av visdomständer avlägsnande

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-06-01
Även visdomständer kan vara till hjälp för tugga mat , de ofta med problem . Visdomständer utbrott vanligtvis omkring 17 års ålder , enligt " Torres och Ehrlich Modern Dental Assisting . " Dessa tänder --- även kallad tredje molars --- kan bli påverkade om käken inte är tillräckligt stor för dem , eller de kan delvis bryta ut . American Dental Association säger att detta kan leda till en bakteriell infektion eller tand skador . Det var då kirurgiskt utvinna dessa visdomständerna rekommenderas

Bleeding

Efter avlägsnande av en visdomstand , vikta steril gasbinda placeras över tanden uttaget kommer att kontrollera blödning och stimulera bildandet av en blodpropp och helande . ( ett koagel är viktigt eftersom det skyddar såret tills vävnad och ben form . ) Håll kompress på plats i minst 30 minuter . Men om blödningen kvarstår utan att stanna , ring tandläkarens . Inte stör proppen med tungan eller genom att skölja munnen med kraft . Undvik också ansträngande aktivitet för dagen för att undvika rubbning proppen .

Svullnad

Ta ibuprofen efter operationen för att hjälpa till att stoppa och kontrollera svullnad samt för att lindra smärta . Din tandläkare kan också ordinera en mer kraftfull smärtstillande , och i så fall följa hans order . Placera en kall pack på sårade område i ansiktet på en cykel på 20 minuter på och 20 minuter bort för de första 24 timmarna . Efter den första 24- timmars period , placera extern värme till samma område för att öka cirkulationen i vävnaderna . Dessutom börjar försiktigt skölja munnen med en varm saltlösning varannan timme för att stimulera läkning ( 1 tsk . salt till 8 oz . varmt vatten ) .

Komplikationer

Om den läkande processen misslyckas , torr socket ( även kallad alveolit ) kan förekomma . Detta är ett smärtsamt tillstånd som händer två till fyra dagar efter det att tanden extraheras . Torr uttaget kan hända om inte nog blodtillförsel når tanden uttaget är uttaget skadade på något sätt , uppstår infektion i uttaget eller propp i uttaget är rubbas . I denna situation finns på kliniken för att få en remsa iodoform gasväv . Den kompress innehåller en topikal antiseptisk som förhindrar infektion och doppas i en medicin som lugnar nervändar i utsatta benet . När de förpackas i uttaget och gasväv förhindrar också mat från att komma in i såret .

Suturer

Om tandläkaren använder icke resorberbara suturer ( som siden , polyester fiber eller nylon ) , tillbaka till ha suturerna avlägsnas cirka fem till sju dagar , beroende på din tandläkare rekommenderar .
Efter att suturen tas bort , dentala team vattna området med en desinficerad varm saltlösning om blödningen inträffar . En komprimera kommer att placeras på det område kort stund för att stimulera koagulering .
Om tandläkaren använder absorberbara suturer material (exempelvis katgut eller polyglactin 910 ) , kommer dessa lösa på egen hand och bli upp av kroppen under läkningsprocessen .

Previous:nothing Next:hur man får det bästa priset på tandvård hängslen

Relaterade artiklar


 • hur man kan förhindra att få Cankerskav
 • övningar för att lindra TMJ
 • hem rättsmedel för blödande tandkött
 • Vad är krokar på ortodontisk hängslen för?
 • hem åtgärda för att ta bort fläckar från tänderna
 • hur man hittar lågprisflyg tandimplantat
 • tandvård lumineers vs veeners
 • tandvärk huskurer med väteperoxid
 • TMJ övningar för diskbråck
 • hur man hittar en holistisk eller kvicksilverfri tandläkare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com