eftervård för visdomständer borttagning

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-06-09
De visdomständer är den tredje och sista uppsättning av kindtänder som presenterar sig , i slutet av tonåren eller i din tidiga 20-talet . När de är ordentligt anpassade , inte utgör de inte något problem, men i de flesta fall är de inte. Detta kräver sin kirurgiskt avlägsnande . Om en feljusterad visdomstand fortsätter att existera , kan den orsaka skador på nerver , eller kan förstöra intilliggande tand eller tänder från rötterna

Återhämtning från borttagning

återhämtningen från operation för att avlägsna visdomständerna beror på hur tanden eller tänderna placerades i käkbenet innan de tas bort . I vissa fall kan tanden ligga fast ( påverkas ) i vertikala , horisontella eller distala mesiala positioner . Ta bort påverkas visdomständer är mer smärtsamt och har en längre återhämtning . En annan faktor som spelar en roll i återhämtningen är den typ av biverkningar en patient upplevelser. Eventuella biverkningar kan inkludera blödning , svullnad i ansiktet , torr -uttag, vilket innebär en ofullständig blodpropp, och parastesi , vilket innebär skador på underliggande nerv . Om dessa komplikationer inträffar , kommer återhämtningen att bli svårare .

Medicinering

Medicinering är i allmänhet behövs för att minska smärtan kvar av snitt och för att minimera eventuella biverkningar . Läkemedel inkluderar NSAID ( icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel ) och i vissa fall receptbelagda värktabletter som helt enkelt högre doser av over-the-counter smärtstillande medel. Om biverkningarna är erfaren, särskilt när det gäller påverkat visdomständer kan antibiotika ordineras .

Andra Eftervård tips

Några enkla huskurer kan gå långt för att göra återvinningen enklare . Gurgla med varmt saltvatten kan kraftigt minska föroreningar på platsen för operationen och bota skrubbsår lämnat efter snittet . Undvik kommersiella munvatten under denna tid . Det är viktigt att fortsätta att borsta två gånger om dagen , men tanden bredvid det borttagna tanden måste undvikas . Gurkmeja , ett naturläkemedel kan hjälpa till eftersom den har antiseptiska egenskaper. För svullnad i ansiktet, behandla området med is under de första 24 timmarna , och med värme förpackningar efter . Håll en varm och fuktig handduk på käken , över platsen för utdragen tand . Håll handduken till och från i 20 minuters cykler . Upprepa om nödvändigt. Andra tips är att äta mjuk mat och undvika alkohol och tobak tills såret har läkt . Du kan också använda en extra kudde för att få lite extra komfort för käken . Tung träning är bäst undvikas de första dagarna . Detta kan skada suturer , eller orsaka ett utbrott som leder till ytterligare blödning . Vid något ovanligt komplikationer såsom torr socket och parastesi , är det nödvändigt att se tandläkaren som utförde utvinning av särskild vård och behandling .

Previous:nothing Next:kan ett implantat placeras så snart tanden tas bort ?

Relaterade artiklar


 • kronisk parodontit behandling
 • Hur du tar hand om dina tänder i Santa Fe nm
 • att röka efter att få din visdom tänder utdragna
 • Definitionen av bruxism
 • hur man ska behandla kräfta öm eller lägre tuggummi smärta
 • anslutning av tinnitus & TMJ sjukdom
 • vad är kronisk apikal parodontit ?
 • hur man kan bli av gula tänder
 • käke tand smärta
 • hur man håller kostnaderna nere när du väljer en individuell tandvårdsförsäkringen plan
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com