fakta om dentala polymerer

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-06-19
Dental polymerer är en av de viktigaste material som används i moderna kosmetiska och reparativ tandvård. Men många människor inte känner till alla fakta kring tandvård polymerer och fördelar och nackdelar som de erbjuder. Det är viktigt att ha kunskap om dentala polymerer att göra informerade val dentala

Funktioner

Dental polymerer tandfyllningar , beläggningar tand , löständer , och alla andra bisfenol A-Glycidyl methacrylate hartser . Vanligtvis de är någon form av plast blandat med andra material för att skapa en hård , tand-liknande utseende som varar . De flesta tandläkare använder någon form av polymer för åtminstone några av deras kosmetiska tandingrepp . Det finns flera olika typer och märken av dentala polymerer , men namnet kommer från det faktum att flera olika material blandas för att skapa fyllningar.

Funktion

Syftet bakom dentala polymerer är att skapa utbyte tänder , fyllningar och tandproteser med ett material som är lika hårt som en riktig tand , är resistent mot fläckar och chipping , är långvarig , och är ett material som ser ut som en riktig tand. Förr i tiden var metall fyllningar eller ersättare som används som inte var kosmetiskt tilltalande och kan ibland orsaka metall förgiftning i kroppen . Metal fyllningar också fäster inte lika bra att befintliga tänder .

Material

Det finns flera olika typer av tandvård polymerer , och varje skapas i ett något annorlunda sätt . Komposit polymerer skapas med en blandning av pulveriserad glas och plast harts . Resin jonomer cement är ett tandtekniskt polymer som använder en blandning av pulveriserad glas och pulvriserade harts tillsammans med organisk syra . När den utsätts för en blå UV- ljus , härdar det . Detta används som ett lim för fyllningar , kronor och andra kosmetiska ingrepp . Ett varumärke som specialiserat sig på skapandet av dentala polymerer är Peek .

Fördelar

Det finns många fördelar med användningen av dentala polymerer . Eftersom materialet är tand färgad , är det lättare att göra tandproblem verkar obefintlig . Det finns också ingen risk för metall eller kvicksilverförgiftning med polymerer . Vissa polymerer innehåller fluor som bidrar till att förhindra karies . Polymerer är extremt tålig samt motståndskraftig mot chipping eller brista. Patienterna har möjlighet att återgå till normal kost och bitande vanor . Dental polymerer vanligtvis inte bytas ut .

Varning

Det finns några problem förknippade med användningen av dentala polymerer också. Material Science and Engineering Laboratory genomfört en rad tester av tandvård polymerer och fann att polymerer krympa och läcker över tiden . Detta kan orsaka hälsoproblem . Vissa bakterier kan växa inuti polymerer, som kan orsaka skador på tandkött och tänder . Vissa tandläkare polymerer innehåller även kristallint kisel , som visat sig orsaka cancer i Kalifornien studie .

Previous:nothing Next:känsliga tänder och käke smärta

Relaterade artiklar


 • tandvård verktyg som används i en rotfyllning
 • kronisk parodontit behandling
 • hur man håller kostnaderna nere när du väljer en individuell tandvårdsförsäkringen plan
 • tandimplantat vs deltoner
 • käke tand smärta
 • i Office behandling för att bli av med dålig andedräkt
 • effekten av tandställning
 • att röka efter att få din visdom tänder utdragna
 • skäl för att få proteser
 • muntliga neuropatisk smärta störning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com