genetisk testning för tandlossning

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-06-22
Forskare har upptäckt en gen som reglerar produktionen av interleukin 1A och 1B Interleukin , signalering proteiner som stimulerar celler som förstör ben och mjukdelar i ett försök att bekämpa infektioner. Det är nu möjligt om ett DNA-test för att genetiskt identifiera personer som besitter stora mängder av interleukin 1B , ett anlag som kan leda till tandlossning

Symptom på tandlossning

Personer som har tandlossning har en rad symptom , bland annat rött, svullet eller ömt tandkött som blöder , vikande tandkött , tänder som är lösa eller separera , en förändring i anpassningen i käken eller biter av tänderna , pus mellan tänderna och tandköttet , och proteser som inte längre passar .

Parodontit DNA-test

En tandlossning test identifierar variationer i Interleukin 1B . Den kan identifiera individer med tre till sju procent ökad risk att drabbas av tandlossning och förlust av tänder . Varje person ärver från sina föräldrar en genetisk makeup av antingen en negativ eller positiv känslighet för extra interleukin 1B . Om han får avslag från varje förälder eller ett positivt från en förälder och ett negativt från de andra , kommer han inte producerar extra interleukin 1B . Men om han får ett positivt från båda föräldrarna , kommer han fram sannolikt extra interleukin B och vara mottagliga för tandlossning .

Vem ska ta testet

Personer i 30-årsåldern och 40-talen som normalt får symtom på tandlossning för första gången bör överväga testet . Om du upplever tidiga symptom på parodontit , eller överväger att implantat eller andra ortodontisk förfaranden , ett test för genetisk känslighet för tandlossning kan vara i ordning . Ett positivt test kan hjälpa dig att vidta förebyggande åtgärder för att förhindra uppkomsten eller spridning av sjukdomen .

Processen

Äldre versioner av den provning som krävs ett urval av några droppar blod . Nyare versioner använder en tuss att ta ett DNA- prov från saliv i munnen . Du kan beställa en samling kit via Internet , fax eller post . Forskningen lab kommer att skicka dig ett kit per post . Enligt instruktioner i satsen , du tar ett prov för DNA- analys och posta den tillbaka .

Hur lång tid tar det ?

Den biologiska forskningen laboratorium kommer att skicka resultaten i fem till sju dagar . Testresultaten kommer att innehålla en redogörelse av resultaten och förslag till ytterligare åtgärder om resultaten är positiva .

Previous:nothing Next:konventionell protes process

Relaterade artiklar


 • symptom på tandköttsproblem
 • hur man kan uppnå vitare tänder
 • ultraljud tandvård rengöring
 • abscessed tand & trigeminusnerven smärta
 • muskel övningar för TMJ
 • hur man kan bli av kalk på tänderna
 • genetisk testning för tandlossning
 • hur att välja mellan Invisalign och hängslen
 • hem rättsmedel för en känslig tand
 • hur man får hängslen till ett nedsatt pris
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com